Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liberecký kraj spustil historicky největší projekt sociální prevence

14. 12. 2009

 

Třem tisícům sociálně potřebných lidí zlepší podmínky života projekt s názvem Služby sociální prvence v Libereckém kraji. Celkový objem finančních prostředků, jenž Liberecký kraj přidělí organizacím zabývajícím se sociální prevencí v následujících třech letech činí rekordních 225 miliónů.

„Spuštění samotného projektu předcházelo pečlivé zmapování  sociální situace na území celého Libereckého kraje. Zjednodušeně řečeno nás zajímalo, které oblasti sociální péče jsou nejpotřebnější. Došli jsme k závěru, že náš projet zaměříme právě na služby sociální prevence a jejich dostupnost sociálně vyloučeným. Cílem poskytování těchto služeb je napomoci ohroženým skupinám se plně zapojit do ekonomického, sociálního a kulturního života. Některým skupinám umožnit se vrátit na trh práce,“ vysvětluje Pavel Petráček, krajský radní pro resort sociálních věcí a menšin.    

Projekt, který je podporovaný z Evropského sociálního fondu ČR, má devět vytipovaných cílových skupin, na které bude sociální prevence především zaměřena. Jsou to mimo jiné osoby bez přístřeší, etnické menšiny, osoby se zdravotním postižením nebo osoby, které se vrátily z výkonu trestu.

Poskytovatelé sociálních služeb mohou být profesionální zařízení zabývající se sociálními službami, občanská sdružení, charity nebo terénní pracovníci. Vybíráni jsou na základě přísných podmínek výběrových řízení. 

Další informace tel.:                          

Pavel Petráček   radní pro resort sociálních věcí          485 226 355    pavel.petracek@kraj-lbc.cz

JUDr Ludmila Šlechtová          vedoucí odboru            485 226 540    ludmila.slechtova@kraj-lbc.cz

Miroslav Kroutil                      projektový manažer     485 226 519    miroslav.kroutil@kraj-lbc.cz