Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj vybral dodavatele na ošetření významných alejí

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 20. 06. 2018 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje na svém zasedání 19. června vybrala dodavatele na ošetření 4 vybraných významných alejí na území kraje. Jedná se o lipovou alej u vlakového nádraží v Malé Skále, alej Karolíny Světlé vedoucí podél historické stezky ze Starého Dubu do Českého Dubu a o zámeckou lipovou alej ve Stvolínkách společně s Valteřickou alejí v Horní Branné v rámci jednoho projektu.

Projekty jsou součástí 2. a 3. etapy zachování významných alejí v Libereckém kraji a podporuje je Operační program Životní prostředí. Všechny tři projekty byly vysoutěženy za 970.058,21 korun, přičemž předpokládaná hodnota činila 1.371.150,54 korun. Nejnižší nabídku na veřejnou zakázku ošetření aleje v Malé Skále podal dodavatel Jakub Tichý za cenu 264.143 korun. Stejný účastník podal nejnižší nabídku i pro alej Karolíny Světlé v Českém Dubu za cenu 205.095 korun. V případě ošetření aleje ve Stvolínkách a Valteřické aleje podala nejnižší nabídku společnost JIB s.r.o. za cenu 500.820,21 korun.

„Od srpna tohoto roku bude probíhat ošetření ve všech alejích, z nichž do konce listopadu tohoto roku má být dokončena alej v Malé Skále a alej Karolíny Světlé. V Zámecké lipové aleji ve Stvolínkách a ve Valteřické aleji bude dále od podzimu do zimy tohoto roku probíhat kácení vybraných stromů a nová výsadba, o kterou bude až do roku 2021 pečovat dodavatel v rámci projektu,“ uzavřela radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování Radka Loučková Kotasová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky