Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj vydal novou publikaci mapující lanové dráhy v kraji

Šírová Květa

  • 21. 09. 2012 09:35
  • Rozvoj

Sdílet článek

Odbor dopravy Libereckého kraje vydal novou publikaci, mapující lanové dráhy v Libereckém kraji s názvem „Osobní lanové dráhy v Libereckém kraji“. Publikace vychází v pořadí jako čtvrtá z oblasti dopravy po publikacích Kolébka motorismu v Českých zemích, Letiště v Libereckém kraji a Historie železniční dopravy v Libereckém kraji 1859 – 2009. 

„Publikace představuje veřejnosti nejen vznik a vývoj této dříve ojedinělé dopravy, ale i současný stav chápaný jako moderní druh dopravních staveb. Čtenář zde najde souhrnné informace, včetně technických údajů jednotlivých lanových drah,“ říká náměstek hejtmana LK pro dopravu Martin Sepp (ČSSD).

V Libereckém kraji se nachází poměrně vysoký počet lanových drah, a to celkem 16. Kraj se může také pochlubit jedinou provozovanou klasickou kabinovou lanovou dráhou na Ještěd, která je symbolem lanové dopravy a která připomíná začátky lanové dráhy u nás. Slavnostní zahájení provozu ještědské lanovky se totiž konalo již 15. června 1933.

„Publikace je také doplněna o přehlednou mapou se zákresem jednotlivých lanových drah v Libereckém kraji. Dále potom velkým množstvím současných ale i dobových fotografií,“ doplnil Sepp.

Autory publikace jsou Pavel Vursta ve spolupráci s pracovníky odboru dopravy Janem Čápem, Kamilou Mikuleckou, Vladimírem Peterou a Petrem Neumannem.

Publikace je neprodejná, ale pro vážné zájemce je k dostání na Odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje, U Jezu 642/2a, Liberec 2 a bude také zveřejněna na webových stránkách Libereckého kraje v sekci odboru dopravy.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky