Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj vyhlásil 2. ročník výtvarné soutěže O pohár Hejtmana Libereckého kraje

Futerová Linda

  • 07. 09. 2005 00:00

Sdílet článek

[id:3113|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Již druhý ročník výtvarné soutěže O pohár Hejtmana Libereckého kraje vyhlásil Liberecký kraj, tentokrát na téma „Silnice není závodní dráha“.  Této výtvarně laděné soutěže se mohou zúčastnit děti od 4 do 15 let, které mohou použít ke zpracování libovolnou techniku. Může se jednat např. o malbu, kresbu nebo i koláž. Bude se soutěžit ve třech kategoriích, a to mateřské školy, I. stupeň a II. stupeň základní školy. Nejpozdější termín pro odevzdání prací je do 30. listopadu 2005, a to na dětská dopravní hřiště v České Lípě, Jablonci nad Nisou, Liberci, ISŠ Vysoké nad Jizerou, popřípadě je možné je zaslat na adresu Krajského úřadu Libereckého kraje, odbor dopravy, U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec. Minulý rok se do obdobné výtvarné soutěže na téma „Dopravní značky očima dětí“ zapojilo 154 dětí. Měly se pokusit namalovat dopravní značky trochu jinak, vymyslet jejich úplně nový návrh nebo jejich neobvyklé umístění. Mohly zachytit i reakci účastníků silničního provozu na tyto dopravní značky. Vítězi se v jednotlivých kategoriích vloni stali: Anna Suchá, Markéta Marholdová a Vojtěch Hansal. „Liberecký kraj každoročně vyhlašuje dvě soutěže pro děti s dopravní tématikou, v první polovině roku soutěž znalostní a v druhé polovině roku soutěž výtvarnou. Snažíme se zábavnou formou přispět ke zvýšení povědomí dětí o provozu na pozemních komunikacích,“ sdělil Vladimír Richter, člen rady kraje zodpovědný za oblast dopravy. Veškerá letošní díla vyhodnotí během prosince 2005 komise, která bude složena z osob působících v oblasti dopravy, dopravní výchovy a z oblasti výtvarné. Vítězové obdrží kromě poháru Hejtmana Libereckého kraje také výtvarné pomůcky a další zajímavé ceny.

 

Bližší informace naleznete v přiloženém letáku.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky