Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj vyhlásil veřejnou sbírku na hospic

Šírová Květa

  • 31. 10. 2011 16:07
  • Rozvoj

Sdílet článek

Liberecký kraj vyhlásil včera veřejnou sbírku na hospic. Stalo se tak u příležitosti Světového dne hospiců v kostele sv. Antonína Velikého, kde se konal benefiční koncert na podporu hospicové péče v Libereckém kraji, nad kterým převzal záštitu Pavel Petráček (ČSSD), člen rady kraje pověřený vedením resortu sociálních věcí.

„Výnos sbírky, která odstartovala v neděli 30. října benefičním koncertem Báry Basikové v kostele svatého Antonína, použije Liberecký kraj na nákup vybavení hospice. Jako první na účet sbírky připsán výtěžek z benefičního koncertu,“ řekl radní Pavel Petráček s tím, že hospic by měl být vybudován do dvou let přestavbou bývalého kojeneckého ústavu v Liberci.

„Lidé mohou přispívat přímo na účet sbírky u ČSOB 500 222 005/0300,“ dodal radní.

Do přestavby bývalého kojeneckého ústavu v Liberci na hospic bude Liberecký kraj investovat podle předběžných odhadů 75 milionů korun.

„Nechali jsme si vypracovat studii, která ukázala, že je to nejlevnější varianta. Stavba na zelené louce stála asi 93 milionů korun a původně zvažovaná přestavba bývalé dětské nemocnice v Jablonci nad Nisou by stála ještě o pět milionů víc,“ vysvětli radní..

Na koncertu vystoupila Bára Basiková za klavírního a varhanního doprovodu Petra Hostinského a jablonečtí Vrabčáci pod taktovkou Pavla Žura. V kostele sv. Antonína byly ke zhlédnutí fotografie putovní výstavy Nevšední tvář radosti Hannah Bartíkové a Luboše Tona z českých hospiců.

Veřejnou sbírku „Hospic v Libereckém kraji“ pořádá Agentura regionálního rozvoje, spol. s r.o.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky