Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj vyhlašuje soutěž o logo Her IX. letní olympiády dětí a mládeže ČR 2019

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 10. 01. 2018 00:00
  • Magazín
  • Školství

Sdílet článek

Liberecký kraj vyhlašuje soutěž pro žáky a studenty uměleckých oborů středních a vyšších odborných škol v Libereckém kraji. Jejím předmětem je návrh loga Her IX. letní olympiády dětí a mládeže ČR 2019. Podmínky soutěže schválila Rada Libereckého kraje na svém jednání 9. ledna 2018. Vítězné logo by mělo být představeno v dubnu.

Ačkoli ještě nejsou uzavřena veškerá jednání s Českým olympijským výborem ohledně pořadatelství Her IX. letní olympiády dětí a mládeže ČR 2019, Liberecký kraj již spouští jednotlivé kroky spojené s přípravou této akce. Jelikož se jedná o celostátní sportovně společenskou událost, v jejímž průběhu změří své schopnosti a dovednosti mladí sportovci ze všech 14 krajů ČR, je obvyklé, že má vlastní vizuální identitu, logo i maskota.

Soutěž je určena pro žáky a studenty uměleckých oborů středních a vyšších odborných škol se sídlem v Libereckém kraji. „I v minulosti při podobných příležitostech kraj využil unikátního potenciálu našich uměleckoprůmyslových škol,“ připomněl náměstek hejtmana Petr Tulpa předchozí soutěže o loga krajských akcí jako je Sympozium uměleckoprůmyslových škol Libereckého kraje, Evropský zimní olympijský festival mládeže v roce 2011 nebo Hry IV. zimní olympiády dětí a mládeže, které kraj hostil v roce 2010.

Soutěž o logo a logotyp akce bude probíhat v termínu 10. ledna – 28. února 2018. Každý účastník může odevzdat maximálně tři návrhy. Hodnotící komise složená z odborníků, zástupců kraje
a České olympijského výboru bude posuzovat zejména originalitu, jednoduchost, moderní vzhled, nezaměnitelnost, snadnou zapamatovatelnost, praktičnost a funkčnost. Účastníkům, jejichž návrhy se umístí na prvních třech místech, bude poskytnuta finanční odměna ve výši 15, 10 a 5 tis. Kč. Vítězné logo by mělo být představeno v dubnu.

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky