Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj vyhlašuje soutěž zaměřenou na bezpečnost dětí

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 04. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7850|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Ochranu dětí, jako jednoho z nejohroženějších účastníků silničního provozu, si klade za cíl soutěž pro žáky prvního a druhého stupně základních škol, kterou organizuje Liberecký kraj.

 Soutěž bude probíhat od 15. dubna a do 14. května 2009 na internetový stránkách www.deti.bezpecne-na-silnicich.cz, kde je umístěna počítačová hra „Bezpečně na kole“. Soutěž je koncipována jako  zábavná hra, při které budou děti řešit otázky týkající se pravidel bezpečnosti na silnicích. Po bezchybném projetí herním plánem a  zodpovězení zadaných otázek se budou moci zaregistrovat a budou zařazeni do soutěže. Ze soutěžících, kteří správně odpoví na všechny otázky, vylosuje vítěze dne 15. května 2009 Martin Sepp, náměstek hejtmana pro resort dopravy.

„Ochranu těch nejzranitelnější účastníků provozu na pozemních komunikacích, tedy dětí jsme v roce 2009 zvolily za jednu z priorit agendy BESIP v Libereckém kraji. Za loňský a předloňský rok naštěstí na silnicích Libereckého nezemřelo žádné dítě, což je pozitivní zpráva, nicméně neznamená to, že polevíme v našich kampaních a podpoře dopravní výchovy. Soutěž je vynikajícím nástrojem jak upozornit děti na to důležité při pohybu v dopravním prostředí a zároveň tyto informace podat zábavnou formou.“ uvedl Martin Sepp.

V loňském roce prostřednictvím jmenovaných stránek proběhlo několik takových soutěží, vždy s hojnou účastí dětí. V letošním roce jsou připraveny tři soutěže, které na jmenovaných webových stránkách proběhnou.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky