Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj vyhlašuje veřejnou soutěž ve výzkumu, vývoji a inovacích Inovační vouchery 2012 – 2013

Mgr. Langer Jiří

  • 26. 10. 2012 11:07

Sdílet článek

 

Na základě usnesení č.334/12/ZK ze dne 25.9.2012 zastupitelstva kraje se vyhlašuje veřejná soutěž ve výzkumu, vývoji a inovacích „Inovační vouchery 2012 – 2013“, v rámci Regionálního inovačního programu Grantového fondu Libereckého kraje, který je zaměřen na podporu výzkumu, vývoje a inovací v Libereckém kraji.

„Již podruhé si podnikatelé z našeho kraje budou moci vyzkoušet systém inovačních voucherů, který umožňuje zejména malým a středním firmám navázat komunikaci a spolupráci s výzkumným a akademickým sektorem a získat tak cenné znalosti a podklady pro realizaci svého nápadu, své inovace. Věříme, že nezůstane pouze u jednorázové spolupráce, ale získané kontakty budou rozvíjeny i nadále a co nejvíce poznatků vědecké sféry najde uplatnění v praxi. Jsem přesvědčen, že výsledky této konkrétní spolupráce v konečném důsledku přispějí k posílení ekonomiky a hospodářské prosperity našeho regionu. To byl také při založení Regionálního inovačního programu i přípravě veřejné soutěže „Inovační vouchery 2012-2013 náš prvotní záměr,“ říká Vít Příkaský, náměstek hejtmana.   

 

Veřejná soutěž „Inovační vouchery 2012-2013“ je zaměřena na podporu spolupráce   mezi   firmami se sídlem nebo provozovnou na území Libereckého kraje, které splňují definici malého a středního podnikatele dle Nařízení Komise (ES) 800/2008, a vysokými školami nebo veřejnými výzkumnými institucemi, případně poskytovateli znalostí splňujícími definici výzkumné organizace dle § 2 odst. 2d) zák. č. 130/2002 Sb. o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací, kteří působí v České republice.

Podpora spolupráce těchto subjektů se děje formou dotace na tzv. inovační vouchery. Dotační prostředky podpoří smluvní spolupráci prostřednictvím smluvního výzkumu. Cílem je motivovat k další navazující spolupráci. Vouchery bude možné použít na:

  • smluvní vývoj produktu/služby/procesu/technologie
  • testování a měření
  • přístup k výzkumnému zařízení
  • navrhování prototypů
  • analýzu vhodnosti použití materiálu
  • design produktu
  • tvorbu byznys plánu k inovativnímu produktu
  • posouzení ekonomického dopadu
  • nastavení nového byznys nebo marketingového modelu firmy
  • optimalizaci operačních procesů firmy
  • a další
 
Uzávěrka příjmu žádostí (konec soutěžní lhůty) je dne 21.12.2012 ve 14:00 hod.
 
Veškeré informace k vyhlášené veřejné soutěži naleznete v sekci Grantový fond/Rok 2012/G28 – Regionální inovační program na odkazu 
http://regionalni-rozvoj.kraj-lbc.cz/page3741/rok-2012/28-regionalni-inovacni-program 
Kontaktní pracovník: 
Ing. Ivana Ptáčková,  tel.: 485 226 577, e-mail: ivana.ptackova@kraj-lbc.cz (2. patro, kancelář č. 271) 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky