Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj vypravuje linky, které odvezou hendikepované až do Prahy 

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 02. 02. 2022 15:20
  • Doprava
  • Magazín

Sdílet článek

Poprvé v historii meziměstské dopravy ve zdejším regionu mohou hendikepovaní lidé využít autobusových linek k dopravě do Prahy. Stalo se tak díky spolupráci Libereckého, Středočeského kraje a hlavního města.

„Od prosince, kdy se měnily jízdní řády, se nám podařilo zajistit vyšší množství spojů a úroveň provozu celkově stabilizovat. Objednáváme provoz společných mezikrajských autobusových linek a právě na vybraných spojích s bezbariérovým přístupem je možné cestovat i na invalidním vozíku,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy. „Komerční dopravci přepravu vozíčkářů neumožňují a přímé vlakové spojení s Prahou neexistuje.“

Cestující s invalidním vozíkem mají na výběr ze tří linek. První z nich je autobus číslo 345 z Liberce do Prahy, kterou společně obsluhují dopravci ČSAD Liberec a Arriva Střední Čechy; spoje pro vozíčkáře jsou zajištěny po celý týden několikrát denně.

Druhým spojem je linka číslo 400 z Varnsdorfu, respektive Nového Boru přes Českou Lípu do Prahy, kde spoje po celý týden obstarává ČSAD Liberec a třetím linka číslo 410 z Mimoně přes Doksy do Prahy, kde spoje mezi Doksy a Prahou po celý týden obstarává také  ČSAD Liberec; v pracovní dny zajíždí až do Mimoně.

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky