Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj vyznamenal dvaadvacet učitelů

Mgr. Langer Jiří

  • 26. 03. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7759|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Dnes bylo v multimediálním sále Krajského úřadu LK v Liberci  příležitosti Dne učitelů oceněno 22 pedagogických pracovníků pracujících ve školských zařízeních Libereckého kraje, kterým předal ceny a diplomy náměstek hejtmana Radek Cikl, pověřený vedením resortu školství, mládeže, tělovýchovy a sportu LK . Slavnostního setkání se zúčastnili krajští radní Zdeněk Bursa a Pavel Petráček a ředitel KÚLK Bohdan Tomáš.

„Podmínky nominace nebyly jednoduché. Hodnotily se například nadstandardní pedagogická a výchovná práce, zpracování projektů nebo zapojení do mezinárodních programů vztahujících se k pedagogické činnosti, vzdělávání a uplatnění absolventů v praxi; významná prezentace školy nebo školského zařízení na veřejnosti a významný čin vztahující se k výchovné a vzdělávací činnosti,“ uvedl náměstek hejtmana pro školství Radek Cikl.

Slavnostního setkání se zúčastnili také ředitelé škol, ve kterých učí ocenění kantoři a rodinní příslušníci. Přítomní také vzpomněli minutou ticha na nedávno zesnulého ředitele Dětského domova v Dubá-Deštná, Miroslava Zajíce.

Slavnostní večer obohatili svým vystoupením žáci  ZUŠ Jablonec n. N., kteří předvedli scénu z muzikálu   Bídníci v podání Anežky Gráttové a Štěpána Růžičky. Dále vystoupily komorního sbor  Choricus, gaude!, Dechové sexteto V. Krejčíka.  a Dětský pěvecký sbor IUVENTUS, GAUDE! pod vedením Tomáše Pospíšila.

I. kategorie Výrazná pedagogická osobnost roku 2008

1. Bohumír Finke, ředitel Základní a mateřské školy v Malé Skále. Vyjádření dobrého vztahu mezi obcí a místní školou – realizace staveb a modernizace školy.

2. Michaela Jermanová, vyučující odborných předmětů na Střední průmyslové škole stavební v Liberci. Vedení Výtvarného atelieru.

3. Jana Kubíčková, ředitelka Mateřské školy Stromovka v Liberci. Metodická práce v oblasti předškolního vzdělávání, odborná pomoc při tvorbě ŠVP PV

4. Jiří Paclt, ředitel Základní školy Na Perštýně v Liberci. Zapojení školy do grantů a projektů, projekt „Síť tvořivých škol Libereckého kraje“.

5. Tomáš Pospíšil, učitel Základní umělecké škole v Jablonci nad Nisou, sbormistr dětského pěveckého sboru Iuventus, gaude!

6. Jitka Reidlová, ředitelka Mateřské školy „Malínek“ v Liberci Kaplického ulice. Metodická pomoc v oblasti předškolního vzdělávání a tvorby školního vzdělávacího programu předškolních zařízení.

II. kategorie Ocenění za dlouhodobou tvůrčí pedagogickou činnost

7. Marii Andělová, učitelka na Gymnáziu v České Lípě.

8. Libuše Horáčková, učitelka ze Základní školy v Libštátě.

9. Věra Horčicová, zástupkyně ředitele Soukromé hotelové školy Hergesell s. r.o.

10. Václav Hubert, bývalý učitel Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Kamenickém Šenově, významný rytec českého skla.

11. Břetislav Mánek, učitel Základní školy z Turnovska, zásluhy o rekonstrukci bývalých kasáren v Turnově na nové školy.

12. Věra Míšková, učitelka Základní školy Karla Hynka Máchy v Doksech.

13. Ladislav Nemergut, bývalý učitel  Základní školy v Jablonném v Podještědí, vedoucí sportovního klubu.

14. Ivana Škaloud, úředník MML – specialista na problematiku školství.

15. Marie Vágová, učitelka na prvním stupni Základní školy ul. 5. května v Liberci.

16. Milan Vondrouš, krajský předseda Asociace školských sportovních klubů.

III. kategorie – Významný přínos pro naplňování dlouhodobé koncepce rozvoje regionálního školství Libereckého kraje

17. Luděk Binder, zástupce ředitele pro teoretické vyučování na Střední škole gastronomie a služeb v Liberci.

18. Stanislav Pěnička, zástupce ředitele Základní školy a obchodní akademie v Tanvaldě, regionální politik.

19. Pavel Procházka, školní inspektor, inspektorát Libereckého kraje.

20. Václav Tichý, ředitel Střední školy tvorby designu a nábytku a Středního odborného učiliště nábytkářského v Liberci, krajský předseda Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska (SSŠČMS)

Zvláštní kategorie – vyhodnocení soutěže Odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje.

 Nejlepšími učitelkami dopravní výchovy za rok 2008 byly:

Alena Hronková ze Základní školy Tomáše G. Masaryka v Lomnici nad Popelkou a Jitka Mastníková ze Základní školy Skálova v Turnově.

 Všem oceněným učitelům děkujeme a gratulujeme!

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky