Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj zahájil příjem žádostí o dotaci na instalaci nových akumulačních nádob u domácích kotlů. Podporuje tím ekologické vytápění

Anna Vašková

odborný zaměstnanec

  • 01. 02. 2024 09:39
  • Rozvoj

Sdílet článek

„Od 01. 02. 2024 – 21. 10. 2024 bude Liberecký kraj přijímat žádosti o dotaci v rámci programu Podpora dodatečné instalace akumulační nádoby u domácích kotlů na pevná paliva. Dotace může činit až 70 % ze způsobilých nákladů s limitem 50.000 korun a je určena k pořízení akumulační nádoby a jejího připojení na otopnou soustavu,“ uvedl Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánovaní a rozvoje venkova.

Žadatelem v tomto programu může být fyzická osoba nepodnikající, vlastnící „rodinný dům“ na území Libereckého kraje, který je vytápěn kotlem na pevná paliva minimálně 3. emisní třídy o celkovém jmenovitém tepelném příkonu od 10 kW do 300 kW, ke kterému byla po 1. lednu 2023 nainstalována akumulační nádoba.

Podrobné informace najdete na stránkách http://dotace.kraj-lbc.cz. Případné dotazy k žádostem je možné konzultovat na telefonním čísle 485 226 327, e-mailu alena.klimova@kraj-lbc.cz nebo osobně ve 3. patře Evropského domu. Kontaktní osobou je Ing. Alena Klímová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky