Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liberecký kraj zahajuje zadávací řízení veřejné zakázky na kompletní rekonstrukci objektu D v areálu Krajského úřadu 

21. 03. 2018

Rada Libereckého kraje na svém včerejším zasedání schválila záměr rekonstrukce budovy D libereckého krajského úřadu. V objektu budou vybudovány prostory pro provoz Podnikatelského inkubátoru, archivy, kanceláře a gastroprovoz. Předpokládaná hodnota této veřejné zakázky je cca 250 mil. Kč bez DPH s tím, že maximální a nepřekročitelná částka byla stanovena na cca 269 mil. Kč bez DPH. Předpokládaný termín zahájení stavebních prací je v srpnu 2018. Práce by měly být dokončeny do 18 měsíců.

„Kompletní rekonstrukcí projdou vnitřní prostory. Dojde k celkovému odstranění všech nadbytečných konstrukcí a interiér budě nově předělán,“ uvedl náměstek hejtmana pro resort dopravy a investic Marek Pieter.

K dalším změnám dojde například v oblasti zateplení obvodového pláště a střechy, budou vyměněna okna a rekonstruovány veškeré rozvody včetně vytápění. Součástí stavby bude i demolice stávajícího objektu skladů, které jsou přilehlé k budově D.

Jedním z prvních nájemníků rekonstruovaného objektu bude firma HARDWARIO. Ta zde bude sídlit v rámci projektu Podnikatelského inkubátoru, který nyní testuje tzv. virtuální fázi. Právě nově upravená budova D bude sídlem pro inkubátor kamenný.

Mgr. Filip Trdla
filip.trdla@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302