Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj získal ocenění na veletrhu Holiday World 2018

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 20. 02. 2018 00:00

Sdílet článek

Ve čtvrtek 15. února byl zahájen mezinárodní veletrh cestovního ruchu Holiday World 2018. Od čtvrtka do neděle mohlo na výstavišti v pražských Holešovicích prezentovat své záměry více než 400 vystavovatelů. Mezi nimi nechyběl ani Liberecký kraj. Ten zabodoval v anketě Kraj mého srdce.

Veletrh Holiday World je jednou z nejvýznamnějších akcí svého druhu v České republice, s ohlasem i v dalších regionech střední Evropy. V Praze se konal již 27. ročník této akce, jejíž součástí byla anketa Kraj mého srdce. Jejím cílem je zmapovat a meziročně porovnat vývoj preferencí obyvatel České republiky v oblasti volnočasových aktivit. Celkem se ankety zúčastnilo 10 212 hlasujících. „Liberecký kraj zvítězil v kategorii Zimní dovolená a dále jsme získali první místo v kategorii Zážitky a adrenalin, kde jsme s velkým náskokem předstihli Jihočeský kraj a Prahu,“ upřesnila Květa Vinklátová, radní Libereckého kraje pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch.

Liberecký kraj na veletrhu prezentoval společně s turistickými regiony nabídku volnočasových aktivit, turistiky a cykloturistiky. Po celou dobu probíhaly na stánku kraje i vědomostní soutěže o hodnotné ceny, jako jsou víkendové pobyty, volné vstupenky či skipasy. K dispozici byla i kreativní dílna, kterou připravila Oblastní galerie Liberec. Letošní prezentace se nesla v duchu Roku republiky. Součástí expozice a doprovodného programu bylo například vystoupení pianisty, který představil melodie Jaroslava Ježka, či tanečnic, které vyučovaly charleston.

„Ačkoliv jsme letos nezvítězili v kategorii Nejpůsobivější stánek do 60 m2, z ohlasů návštěvníků bylo zřejmé, že se jim náš stánek velice líbil, a často si ho fotografovali, protože byl úplně jiný než ostatní prezentace krajů a regionů,“ doplnila Květa Vinklátová. Liberecký kraj se bude do léta účastnit ještě 10 veletržních akcí nejen v Čechách, ale i v Polsku a Německu. Připravuje též podobu prezentací pro rok 2019.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky