Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký krajský úřad proškolil na správní řád již přes tři tisíce úředníků

Mgr. Langer Jiří

  • 26. 03. 2012 16:07

Sdílet článek

 

Více než 3000 úředníků obcí a měst absolvovalo od roku 2005 školení správního řádu na Krajském úřadě Libereckého kraje. Zatím poslední se koná 29. a 30. března v 8 hodin v multimediálním sále KÚ LK, a bude opět úplně plno.

„Zákon č. 500/2004 Sb. je  základní procesní právní norma pro celou oblast veřejné správy. Její znalost je předpokladem pro výkon pracovní činnosti všech úředníků, a také v určitém rozsahu i politiků, ve veřejné správě,“ vysvětlil Jiří Němec, vedoucí Správního odboru KÚLK, který také působí jako přednášející.

„Tyto přednášky a semináře pro obce a jejich úředníky děláme samozřejmě zdarma v rámci metodické pomoci,“ doplnil.

Krajský úřad LK rovněž vydává metodická stanoviska ke správnímu řádu, kterých je již 47, a jsou zveřejněna na krajských webových stránkách www.kraj-lbc.cz.

„V této práci zdokonalování znalostí a dovedností  pracovníků obcí a měst budeme samozřejmě pokračovat,“ zdůraznil vedoucí odboru, „neboť naší strategií a cílem je co nejlepší výkon veřejné správy nejen na krajském úřadě, ale na všech 215 obcích Libereckého kraje.“  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky