Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký podnikatelský inkubátor získal první start up

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 15. 12. 2017 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Libereckým krajem nedávno zřízený podnikatelský inkubátor slaví svou první úspěšnou akvizici. Do svého portfolia získal perspektivní liberecký startup HARDWARIO. Tato mladá firma vyvíjí elektronickou stavebnici pro tzv. internet věcí (IoT) a chce svůj nápad rozšířit z Liberce do celého světa.


"Na projektu IoT stavebnice BigClown pracujeme několik měsíců a připravujeme se na zahraniční expanzi formou crowdfundingové kampaně. Jsme nadšeni aktivitou Libereckého kraje, a to i přesto, že nejde o přímou finanční podporu. Nabídka bezplatného poradenství a zviditelnění našeho úsilí je pro nás hodně zajímavá," shrnuje důvody vstupu do inkubátoru spoluzakladatel firmy Alan Fabik.

"Smyslem našeho podnikatelského inkubátoru je pomáhat začínajícím firmám Libereckého kraje s cílem udržet je v našem regionu. Jsem velmi rád, že prvním podpořeným startupem je firma zabývající se vývojem elektroniky, která má na Liberecku dlouholetou tradici," představuje svůj první úlovek ředitel inkubátoru Philipp Roden. "HARDWARIO se navíc zaměřuje na internet věcí a low-power sítě, tedy oblasti, které dnes patří mezi celosvětově nejdynamičtěji rozvíjející se obory. Věřím, že jejich zápal a globální ambice, společně s námi deklarovanou podporou, přilákají do našeho inkubátoru další zajímavé projekty," doplňuje ředitel Roden.

HARDWARIO již zahájilo úzkou spolupráci se Střední průmyslovou školou a proběhlo několik jednání s Technickou univerzitou v Liberci. V první fázi inkubace bude využívat poradenské služby a začátkem roku se přestěhuje do prostor dočasně využívaných inkubátorem. Tato firma by se měla následně stát jedním z prvních nájemníků zrekonstruované budovy  D v sousedství krajského úřadu.

Více informací najdete na stránkách www.bigclown.com a www.lipo.ink
Kontakt: Philipp Roden, pro@lipo.ink, +420 488 840 110

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky