Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký tunel čeká tradiční jarní údržba, u Jeřmanic se opraví most 

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 27. 03. 2019 00:00
  • Doprava

Sdílet článek

Od 11. do 14. dubna musí řidiči jedoucí po silnici I/35 počítat s dopravními komplikacemi kvůli pravidelné jarní údržbě libereckého tunelu. Doprava pro oba směry bude vždy převedena do druhého tubusu tunelu. Od 1. dubna se také uzavře z důvodu rekonstrukce mostu i jízdní pás silnice I/35 u Jeřmanic ve směru na Liberec. Uzavírka zde potrvá až do konce srpna.

Libereckým tunelem projede denně více než 47.000 vozidel v obou směrech. „Během 4 dní bude provedeno čištění, mytí a sanace betonových konstrukcí, u kterých vlivem výfukových zplodin dochází ke korozi betonu. Dojde také k údržbě osvětlení,“ vysvětlil Jan Čáp, vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje. Práce proběhnou po částech. Doprava pro oba směry bude převedena vždy do druhého jízdního pásu silnice I/35. V termínu od 11. do 12. dubna se zcela uzavře tubus ve směru na Prahu a od 12. dubna ve večerních hodinách do 14. dubna dojde k uzavření tubusu ve směru na Děčín. Předpokládané ukončení uzavírky bude kolem 18. hodiny.

Za účelem rekonstrukce mostu na silnici I/35 u obce Jeřmanice bude od 1. dubna až do konce srpna letošního roku kompletně uzavřený jízdní pás silnice ve směru na Liberec. Doprava povede obousměrně ve druhém jízdním pásu ve směru na Turnov. Ředitelství silnic a dálnic České republiky dále plánuje v letošním roce i opravu silniční zdi na komunikaci I/35 před libereckým tunelem a výměnu povrchu vozovky z Liberce na Turnov. Rekonstrukce mostu na silnici I/35 přes Doubskou ulici v Liberci je naplánována na rok 2020.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky