Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Lidé projdou obřím tlustým střevem

25. 09. 2018

Tématu nádorových onemocnění se věnuje středeční akce v OC Fórum Liberec, kde se od 11 do 17 hodin koná akce Onkologická prevence blíže lidem v rámci projektu Střevo Tour 2018.

Lidé se budou moci blíže seznámit s tím, jak zblízka vypadají polypy v tlustém střevě či jaká další onemocnění tuto část těla postihují a jak se jim vyvarovat. Pozornost kolemjdoucích bude přitahovat velká maketa tlustého střeva, kterou se dá procházet jako tunelem. Zájemce budou střevem provázet odborní průvodci a ukáží, jak vypadá zdravá a nemocná sliznice střeva. Součástí střeva je i velká obrazovka, na které poběží odborné informace o nemoci nejzákeřnější - rakovině tlustého střeva (kolorektální karcinom). Každý návštěvník obdrží informační materiály o  její prevenci a léčbě.

Akce je součástí aktivit v rámci programu Zdravý Liberecký kraj a Zdravotní politika Libereckého kraje – dlouhodobý program zlepšování zdravotního stavu obyvatel a jako taková je zaštítěna náměstkem hejtmana pro zdravotnictví MUDr. Přemyslem Sobotkou. Hlavním odborným garantem je MUDr. Jiří Bartoš, MBA, krajský odborník v onkologii.

„Zhoubné nádory stále představují čtvrtinu všech úmrtí v České republice a druhou nejčastější příčinu smrti po kardiovaskulárních onemocněních. Proto jsem rád, že se takováto akce uskuteční a že důležité informace budou přístupné široké veřejnosti,“ uvedl náměstek hejtmana pro zdravotnictví MUDr. Přemysl Sobotka.

 

Bc. Lenka Klimentová
lenka.klimentova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 602684299