Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Logická olympiáda zítra pokračuje krajským kolem

Mgr. Langer Jiří

  • 01. 11. 2012 15:44
  • Školství

Sdílet článek

 

Krajským kolem bude v pátek 2. listopadu v Základní škole U školy 222 v Liberci pokračovat pátý ročník oblíbené Logické olympiády, kterou již tradičně organizuje Mensa ČR. 

Logická olympiáda je svým pojetím unikátní soutěží, protože se nejedná o znalostní soutěž, ale o soutěž rozvíjející především schopnost samostatného logického uvažování. Logická olympiáda si za svou historii získává stále větší oblibu.

„Letos bylo registrováno celkem 32 190 soutěžících z 1 660 škol z celé republiky,“ informoval Dalimil Keršláger, koordinátor krajského kola soutěže v LK, které se koná s finanční podporou Libereckého kraje, odboru školství.

Soutěžící rozdělení do tří kategorií přitom nejprve absolvovali nominační kola, v nichž on-line vypracovávali nejrůznější slovní přesmyčky, číselné řady a jiné logické problémy. Konkrétně v Liberci postoupilo do krajského kola 151 nejlepších z 1 349 dětí a studentů z celého kraje. Nejčastěji se v něm představí žáci a studenti Gymnázia a SOŠ pedagogické v Liberci, Gymnázia Žitavská v České Lípě a Gymnázia U Balvanu v Jablonci nad Nisou. Nejúspěšnější řešitelé postoupí do celorepublikového finále, které se uskuteční 26. listopadu 2012 v Míčovně Pražského hradu.

Generálními partnery soutěže jsou v letošním roce poprvé Nadace The Kellner Family Foundation a osmileté gymnázium Open Gate. Logická olympiáda 2012 je realizovaná také s podporou Nadace OKD.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky