Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Logo Libereckého kraje bude svítit červeně na podporu dárců kostní dřeně 

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 14. 09. 2023 14:56

Sdílet článek

Logo na budově Krajského úřadu Libereckého kraje bude po celý víkend (16. až 17. září 2023) svítit červeně. Liberecký kraj tím podpoří Světový den dárců kostní dřeně, který se slaví ve více než 50 zemích na všech kontinentech jako poděkování všem dárcům krvetvorných buněk. Má také za cíl zvýšit povědomí veřejnosti o významu registrů dárců a život zachraňujících transplantací.

Český registr dárců krvetvorných buněk při IKEM hledá pro nemocnice dárce kostní dřeně (resp. krvetvorných buněk) pro pacienty ohrožené na životě některou ze závažných poruch krvetvorby, jako je leukémie, aktivně vyhledává nové potenciální dárce, pořádá nábory dárců a snaží se upozornit na problematiku dárcovství.

Více informací na: www.darujzivot.cz nebo https://worldmarrowdonorday.org

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky