Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Made in Jablonec 2019 - Haute Couture Style v premiéře

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 10. 01. 2019 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Svaz výrobců skla a bižuterie zahájí nový rok 2019 tradiční velkou módní přehlídkou Made in Jablonec 2019, jejíž premiéra se koná ve čtvrtek 10. ledna 2019 v jabloneckém Eurocentru za účasti hejtmana Libereckého kraje a dalších významných hostů.

Modely připravilo 21 tvůrčích týmů složených z bižuterních a šperkařských firem, pěti odborných a uměleckých škol a módních návrhářů a salonů. Název přehlídky napovídá, že modely budou zaměřeny na luxusní a dokonale vypracované oblečení a módní doplňky.

Přehlídka Made in Jablonec – Haute Couture Style bude celý rok prezentovat Jablonecko v Čechách i v zahraničí. Chce tak navázat na velmi úspěšnou přehlídku Made in Jablonec 2018 – 100 let inspirace, která reprezentovala český bižuterní průmysl v Astaně, Jekatěrinburgu, Drážďanech a dokonce v Kataru. „Všude se setkala s mimořádným zájmem a postupně pomáhá získávat nové obchodní kontakty,“ poznamenal Pavel Kopáček, předseda Svazu výrobců skla a bižuterie.

Premiéra je vždy velkou společenskou událostí. Do Jablonce nad Nisou přijede ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková, hejtman Libereckého kraje Martin Půta, radní pro rezort kultury, památkové péče a cestovního ruchu Květa Vinklátová, delegace CzechTourismu, vedená generální ředitelkou Monikou Palatkovou, a další hosté.

„Tradiční módní přehlídka Made in Jablonec reprezentuje bižuterii ve spojení s módou, která k ní neodmyslitelně patří. Přehlídka má skvělou atmosféru a opakovaně se na ní ukazuje výjimečná kreativita našich návrhářů bižuterie. Jako každý rok se těším na překvapení, které nám výrobci bižuterie a módní návrháři připraví,“ uvedla členka rady kraje pověřená řízení resortu kultury, památkové péče a cestovního ruchu Květa Vinklátová.

Pořadatelem desátého ročníku je opět Svaz výrobců skla a bižuterie, který organizaci svěřil společnosti JBX Promotion. Na přehlídce s podtitulem „Haute Couture Style“ se letos účastní pět českých špičkových módních návrhářů a svaz přehlídkou zahájí také spolupráci se soutěží Miss Česká republika

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky