Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Maršálek Dolnoslezského vojvodství přijel pozvat obyvatele Libereckého kraje na EURO 2012

Šírová Květa

  • 09. 05. 2012 18:43

Sdílet článek

Maršálek Dolnoslezského vojvodství (Polská republika) Rafał Jurkowlaniec navštívil dnes na pozvání hejtmana Stanislava Eichlera (ČSSD) Liberecký kraj. Cílem jeho návštěvy bylo setkání s představiteli Libereckého kraje a širokou veřejností kvůli propagaci chystaného Mistrovství Evropy ve fotbalu Euro 2012, které se bude konat od 8. června do 1. července  v Dolním Slezsku. Setkání se za Liberecký kraj zúčastnil hejtman, jeho statutární náměstkyně Lidie Vajnerová (SOS), náměstek Vít Přikaský (ČSSD) a ředitel Krajského úřadu LK René Havlík.

„Maršálek Dolního Slezska přijel se svým doprovodem prezentovat organizaci a průběh Mistrovství Evropy ve fotbale Euro 2012, které se bude konat v Polsku již v červnu letošního roku. Vzhledem k tomu, že Česká republika je přímým sousedem Polska, očekává Dolní Slezsko velkou návštěvnost fotbalových fanoušků právě z naší republiky a našeho kraje. Pro ty, kteří se nedostali, díky rychlému vyprodání vstupenek, na všechny tři zápasy naší České reprezentace, připravuje Dolní slezsko náhradní prostor přímo ve Vratislavi. Jedná se konkrétně o prostor náměstí, kde bude zřízena speciální zóna pro české fanoušky a ti budou zápasy naší reprezentace sledovat na velkoplošných obrazovkách,“ řekl hejtman s tím, že náměstí pojme celkem třicet tisíc fanoušků a Dolní Slezsko se tak snaží nabídnout českým fanouškům možnost sledování zápasů přímo ve Vratislavi.

 

Česká reprezentace odehraje ve Vratislavi v základní části celkem tři zápasy proti národním týmům z Ruska (8.6. od 20.45 hod.), Řecka (12.6. od 18.00 hod.) a Polska (16.6. od 20.45 hod.). Vstupenky na zápasy byly rychle vyprodány, proto polská strana nabízí všem fanouškům z České republiky také přístup na tréninky reprezentace, a to zdarma. Prozradil to dnes maršálek při setkání v Libereckém kraji s tím, že organizátoři očekávají, že nejvíce fanoušku se bude do Vratislavi dopravovat autobusy a auty. Připravená pro ně budou speciální parkoviště před vjezdem do města, ze kterých bude jezdit kyvadlová doprava před zápasem i po zápasech do centra města. 

 

Velká část fanoušků z Čech, dle předpokladů organizátorů, přicestuje také speciálními vlaky, které budou vypraveny na utkání českých fotbalistů například z Prahy, Pardubic či Ostravy. Vlaky fanoušky přivezou až ke stadionu, odkud je to do fanouškovské zóny na náměstí cca deset minut pěšky.

 

Mistrovství Evropy ve fotbale pořádá Polsko společně s Ukrajinou. Více informací o organizaci EURO 2012 najdete na: www.wroclaw.pl/uefaeuro2012.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky