Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Masopust na Dlaskově statku

31. 01. 2018

Dlaskův statek v Dolánkách se připravuje na tradiční Masopust. Tento starý obyčej se stane první letošní akcí v této zemědělské usedlosti.  Bude se konat v sobotu 3. února 2018.

Masopustní rej na Dlaskově statku letos proběhne za účasti folklórního souboru Šafrán z Jablonce nad Nisou a Souboru písní a tanců Furiant z Malé Bělé. Návštěvníci si budou moci prohlédnout všechny tradiční masky: Turky, kominíky, slaměné, nevěstu, ženicha, šašky, ženušku, židy, medvěda a mnohé další. Chybět nebudou tradiční speciality domácí zabijačky, masopustní koblihy a samozřejmě i dobré moky pro zahřátí. Součástí programu bude masopustní výtvarná dílna pro děti (12.30-15.30 hod.).

Program:
Dlaskův statek otevřen od 12.00 hod.
13.00 – 15.30 hod.
Zahájení Masopustu – žádost Laufra o převzetí vlády nad vesnici, předání klíčů starostou města Turnov
Pozdravení hospodáře a hospodyně – Soubor písní a tanců Furiant z Malé Bělé
Tanec masek – soutěž o nejlepšího tanečníka a tanečnici (Vrkoč – cena pro vítěze)
Masopustní průvod masek s folklórními soubory Šafrán a Furiant a kapelou Mackie Messer Šraml Band (Rakoušův sroubek, Ábelův mlýn, Dlaskův statek – tanec s hospodářem a hospodyní Dlaskova statku)
Masopustní hry: Svatba (turnovští muzejníci), Pochovávání basy (folklórní soubor Šafrán z Jablonce nad Nisou)

O hudební doprovod akce se postará kapela Mackie Messer Šraml Band.
Vstupné: dospělí 50,-/děti 30,- Kč

Ivana Maršálková
<span style="font-family: "Arial Narrow","sans-serif"; font-size: 10pt; mso-fareast-font-family: "Times New Roman"; mso-bidi-font-family: Arial; mso-fareast-language: CS; mso-bidi-language: AR-SA; mso-fareast-theme-font: mino
Telefon: +420 <span style="font-family: "Arial Narrow","sans-serif"; font-size: 10pt; mso-fareast-font-family: "Times New Roman"; mso-bidi-font-family: Arial; mso-fareast-language: CS; mso-bidi-language: AR-SA; mso-fareast-theme-font:
Mobil: 739541536