Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Masopust na Vísecké rychtě v Kravařích

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 30. 01. 2018 00:00

Sdílet článek

V sobotu 10. února otevře opět svou bránu Vísecká rychta v Kravařích, pobočka Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě. Rádi zde přivítáme všechny, kteří s námi budou chtít prožít masopustní veselí od 10. 00 do 16.00 hod.

V tento den můžete nahlédnout pod šikovné ruce řemeslníků a odnést si domů jejich výrobky. Zkusit si můžete i pečení masopustních růží nebo si vyrobíte svojí masku. Samozřejmě budete mít možnost ochutnat všudypřítomné dobroty. Nebudou chybět domácí zabíjačkové výrobky Vráti Douši, ale také koblížky, frgály, škvarkové placky, domácí marmelády a samozřejmě i něco na zahřátí. Dobrou náladu určitě podpoří i hudebníci na rychtářském dvoře.

Porce zábavy by ovšem nebyla kompletní, kdyby se akce neúčastnili také divadelní ochotníci, kteří se budou starat o zábavu v průběhu celého dne. V 11.00 se můžete zapojit do průvodu masek, který projde obcí. Letošní masopustní veselí poctí svou návštěvou i štáb České televize, který tento průvod zdokumentuje. Ve 13 hodin si soubor NOPOĎ připravil pro děti pohádku s názvem „Čáry báby Cotkytle, aneb Tři zlaté zuby děda Vševěda“. Soubor NOPOĎ se postará také o důležitý masopustní zvyk - vynesení ortelu nad basou, na kterou jsou svaleny všechny hříchy a příkoří, která místní občany za poslední rok postihla, své stížnosti na zlovolnou basu můžou vznést i sami návštěvníci.

Vesnický masopust v prostorách prastaré roubené rychty skýtá nevšední zážitek, na který jsou všichni srdečně zváni. Není třeba připomínat, že více masek znamená více legrace. Pro příchozí v masce je tedy jako obvykle vstup zdarma. Pro návštěvníky bude u vchodu na uvítanou připravena masopustní dobrota.

Tisková zpráva Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky