Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Masopust zahájí sezonu na Vísecké rychtě v Kravařích

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 19. 01. 2016 14:24

Sdílet článek

Masopust na Vísecké rychtě v Kravařích jako každý rok zahájí novou sezonu. Letos bude Vísecká rychta, pobočka českolipského Vlastivědného muzea a galerie, hostit maškary v sobotu 6. února od 10 hodin dopoledne.

Návštěvníci se mohou těšit na masopustní veselí, ukázky různých řemesel, žertovné hry pro děti i tvůrčí dílničky, včetně výroby masek. Na dvoře Vísecké rychty zahrají bratři Pavlíčkovy, hrajících na akordeony. Domácí občerstvení zajistí místní řeznictví Vráti Douši. Odpoledne bude patřit divadelníkům. Ve 13 hodin si připravila skupina Progresky improvizační vystoupení, kdy dětem zahrají pohádku podle jejich přání. Soubor NOPOĎ se postará o masopustní zvyk - vynesení ortelu nad basou, na kterou jsou svaleny všechny hříchy a příkoří, která místní občany za poslední rok postihla, své stížnosti na zlovolnou basu můžou vznést i sami návštěvníci.

Pro maškary je vstup zdarma, dospělí zaplatí 50 Kč, děti, studenti a důchodci 25 Kč, rodiny 100 Kč.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky