Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Masopustní rej v Nové Vsi u Chrastavy se vydařil

Mgr. Langer Jiří

  • 20. 02. 2012 15:16

Sdílet článek

 

Pošesté se konaly o víkendu masopustní oslavy v Nové Vsí u Chrastavy. Vodníkům, smrtkám, princeznám, strašidlům či pirátům předala před zahájením průvodu symbolický klíč ke startu statutární náměstkyně hejtmana Libereckého kraje Lidie Vajnerová (SOS) spolu se starostou Jaroslavem Müllerem.

 

Několik stovek účastníků masopustního veselí si smlslo si na domácích koláčích a pak i na pochoutkách ze zabíjačky. Odpoledne se bavily v hostinci Pod Kaštany děti, večer pak dospělým zahrála skupina Darka Dány.

„Je dobré, když se lidové zvyky a obyčeje v našich vesnicích na severu udržují. Kraj tito aktivity podporuje, “ řekla náměstkyně hejtmana.

 

Stejně jako v minulých letech věnovala obec výtěžek z masopustu místní mateřské školce na nákup nového linolea do hlavní herny pro děti, když z každého prodaného výrobku z domácí zabijačky byla věnována obci jedna koruna.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky