Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mateřská centra Libereckého kraje chystají prázdninový program

Mgr. Langer Jiří

  • 18. 06. 2012 16:50

Sdílet článek

 

Síť mateřských center v Libereckém kraji, které podporuje radní pro sociální věci Pavel Petráček (ČSSD), sdružuje 18 členských organizací, které každoročně připravují bohatý prázdninový program. V nabídce si rodiče mohou vybrat mezi pobytovými, ozdravnými i příměstskými tábory.

„Například jablonecké MC Jablíčko „vyráží“ s rodinami pravidelně k moři již čtvrtým rokem. Vždy je připraveno mnoho aktivit pro děti, možnost odpočinku pro rodiče, což znamená hlídání dětí, ale i zábava pro maminky a tatínky,“ říká Lenka Ackermannová, koordinátorka Sítě MC v Libereckém a Ústeckém kraji.

Příměstské tábory se také podle ní staly nedílnou součástí nabídky pro rodiny, které zůstávají v létě ve městě. Tento druh tábora je tudíž denním programem a většinou pořádající organizace připravuje celotáborovou hru, či celý pobyt je zaměřen na jedno téma.

„Velmi oblíbené jsou výtvarné, sportovní a turistické tábory, kdy využíváme mateřské centrum jako základnu a odcházíme za programem do přírody,“ doplnila Markéta Khauerová z RK Motýlek v Hodkovicích n. M..

Celoročně lze v mnoha centrech využít krátkodobého hlídání dětí již od cca 1 roku, o děti se starají certifikované pečovatelky, které dětem nabízejí výtvarné tvoření, zpívání a tancování, vycházky, program podobný MŠ. Často tzv. Miniškolky zajišťují možnost rodičům návrat do zaměstnání, když v dané obci není dostatečná kapacita v MŠ. Pokračování docházky i v průběhu prázdnin tak rodičům při nejmenším usnadňuje život.

„Aktivita mateřských center při pořádání a organizaci všech programů pro děti o prázdninách je velmi prospěšná, dnešní rychlá doba není nakloněná možnostem rodičů plně se věnovat dětem během celých dvou prázdninových měsíců a občanská sdružení umí připravovat pobyty velmi kvalitní, kreativní a zábavné i pro nejmenší děti. Výhodu vidím i v tom, že se nám hlásí děti, které chodí do center během roku a znají vedoucí kroužků- hlídací tety, maminky kamarádů. To že se navzájem dobře známe, upevňuje naší důvěru a jistotu, že jsou naše děti v dobrých rukách,“ zdůraznila Lenka Ackermannová.

Nabídka táborů pořádaných mateřskými centry – členy Sítě MC je uvedena na webových stránkách:             http://www.materska-centra.cz/kraje/liberecky/letni-tabory-2012/

Kontakt: lenka.ackermannova@materska-centra.cz, Mobil: 733 508 417

Síť mateřských center o.s. vznikla v roce 2001. Posiluje občanský život komunity, hodnoty rodiny a mezigeneračních vztahů, úlohu rodičů, mateřskou a otcovskou roli ve společnosti, podporuje právní ochranu rodiny, mateřství a rovných příležitostí pro všechny, usiluje o zdravý život ve zdravém prostředí. Síť MC poskytuje svým členům podporu a metodické vedení, pomáhá vzniku nových MC, pořádá semináře a konference, spolupracuje se státními i nestátními organizacemi i se zahraničními subjekty podobného zaměření. V současnédobě sdružuje Síť MC kolem 330 členských MC. Z toho v Libereckém kraji 18. Více: www.materska-centra.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky