Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Memoriál záchranářů z Manhattanu se koná opět pod záštitou hejtmana LK

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 08. 2012 13:19

Sdílet článek

Pod záštitou hejtmana LK Stanislava Eichlera (ČSSD) se uskuteční v sobotu 15. září od 9 hodin již 12. ročník Memoriálu záchranářů z Manhattanu – závodu hasičů, policistů a zdravotnických záchranářů v běhu po schodech do 21. podlaží výškové budovy (78 metrů) sídla Libereckého kraje, U Jezu v Liberci.

Závod, který pořádá Sbor dobrovolných hasičů Růžodol I, se koná na počest 2 999 obětí teroristického útoku na Světové obchodní centrum v New Yorku dne 11. září 2001.

„Chceme rovněž uctít památku 360 hasičů a 40 policistů, kteří zahynuli při záchraně lidských životů bezprostředně po této tragédii, a tímto náročným závodem jim vzdáváme hold za jejich obětavost a odvahu,“ řekl hejtman s tím, že kraj samozřejmě pronajme prostory budovy KÚ LK bezplatně.

Hasiči ve dvojici musejí zdolat v plné výstroji 860 schodů a převýšení téměř 80 metrů. Rekord je těsně pod tři minuty. Zdravotnici a policisté končí závod o čtyři patra níže. Součástí závodu je i silový víceboj.

„Věřím, že se letos přihlásí co nejvíce účastníků ze všech složek Integrovaného záchranného systému Libereckého kraje, kteří znovu prokáží skvělou připravenost našich dobrovolných a profesionálních hasičů, policistů i zdravotnických záchranářů,“ zve k účasti Stanislav Eichler.

Pokud chtějí zájemci (hasiči, zdravotničtí záchranáři a policisté) z celého Libereckého kraje i přespolní získat více informací o účasti, mohou se obrátit na velitele jednotky Sboru dobrovolných hasičů Růžodol I Ladislava Krejzla (tel.: 602 422 184, e-mail: info@sdhruzodol.cz, web: www.sdhruzodol.czpoštovní adresa: SDH Růžodol I., Jánošíkova 226/2, 460 01 Liberec 1), u něhož se mohou také přihlásit.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky