Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Město Desná převzalo automobil s hybridním pohonem

Mgr. Matoušová Barbora

  • 25. 04. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6393|autor:Mgr. Matoušová Barbora|email:barbora.matousova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

Dne 24. 4. se uskutečnilo slavnostní předání vozidla Honda Civic Hybrid s hybridním pohonem pro město Desná, které bylo pořízeno z finanční dotace Libereckého kraje. Město Desná se tak stalo první samosprávou v ČR a možná i v Evropě, která bude pro své potřeby využívat automobil s hybridním pohonem. Slavnostního předání se zúčastnili zástupci města spolu se starostou Markem Pieterem, náměstek hejtmana pověřený vedením resortu rozvoje venkova, zemědělství, životního prostředí a informatiky Bc. Radim Zika, zástupci společnosti Honda a žáci spolu s učiteli a ředitelem základní školy.

 

Město Desná obdrželo dopis od místopředsedy vlády a ministra životního prostředí Martina Bursíka, který se ze slavnostního aktu omluvil a pochválil aktivity města Desná spojené s ochranou životního prostředí. „Uvítal jsem Vaši zprávu, ze které je zřejmé, že město Desná bude pro své účely, jako první v republice, využívat automobil s hybridním pohonem. Tento počin společně s dalšími aktivitami, kterými jsou provozování veřejné nabíjecí stanice pro elektromobily a elektrické invalidní vozíky a příprava Enviromentálního centra, řadí Vaši obec na čelní místo při prosazování aspektů ochrany životního prostředí ve veřejné správě.“

 

Klíčky od nového automobilu Honda Civic předal za poskytovatele dotace Bc. Radim Zika. Součástí slavnostního předání bylo i převzetí SPZ od zástupce společnosti Honda a její umístění na automobil. Zajímavostí setkání byla i možnost zkušebních jízd v automobilech s hybridním pohonem, které využili i žáci základní školy. Pro tyto potřeby Honda přistavila další dva vozy s alternativním pohonem, a tak jistě vedle prvenství mezi městy byla Desná účastníkem největšího setkání automobilů s hybridním pohonem v jednom místě a čase…

 

Více na:

http://www.mesto-desna.cz/?text=230-mesto-desna-prevzalo-automobil-s-hybridnim-pohonem

 

a

 

http://www.mesto-desna.cz/?text=224-mesto-desna-je-opet-prvni-ve-vztahu-k-zivotnimu-prostredi

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky