Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Metrostav zahájí práce na sanaci havarovaného objektu Střední školy řemesel a služeb v Jablonci nad Nisou

25. 02. 2019

Sanaci budoucího Centra odborného vzdělávání v jablonecké Podhorské ulici zajistí firma Metrostav a.s. Rozhodla o tom rada kraje na své druhé únorové schůzi. Firma musí na základě smlouvy podepsané v pátek 22. února 2019 zabezpečit budovu do tří měsíců od předání a převzetí staveniště. Řidiči by mohli projet bez dopravního omezení kolem školy nejpozději na začátku letošního května. Celkové náklady na zabezpečovací práce nepřesáhnou rozmezí mezi 18 až 25 miliony korun. Konkrétní částku stanoví kraj na základě skutečně odvedených prací.

„Od letošního ledna jsme vedli s firmou Metrostav a.s. celkem šest jednání, abychom co nejdůkladněji prodiskutovali podmínky plnění smlouvy. Naší prioritou je bezpečnost občanů a nechtěli jsme proto nic podcenit. Budu velice rád, když na zabezpečení objektu plynule navážou práce na vybudování Centra odborného vzdělávání. Byla by škoda, aby tak unikátní projekt nepokračoval,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Smlouvu podepsal Liberecký kraj s Metrostavem a.s. v pátek 22. února. Firma musí dodat do 8 pracovních dnů část projektové dokumentace na ocelovou konstrukci a do dalších 20 pracovních dnů ji doplnit. Nejpozději do 10 pracovních dnů od účinnosti smlouvy dojde k převzetí staveniště od společnosti BAK stavební společnost a.s., která pracovala na stavbě do listopadové částečné havárie cihlové zdi a stropů, a do dvou měsíců vyhotoví ocelovou konstrukci. Nejzazší termín pro zajištění stability objektu jsou 3 měsíce od předání a převzetí staveniště.

Nástin rozsahu zabezpečovacích prací:

1) vybudování ocelové konstrukce a podepření podélné nosné zdi v ulici Podhorská

2) montáž systému zabezpečení objektu k ocelové podpůrné konstrukci

3) zabezpečení příčných zdí kolem havarovaných stropů před jejich pádem či vážným poškozením

4) provizorní podepření a tzv. „stojkování“ kolem havarovaných konstrukcí a jejich oprava

5) odvoz havarovaných konstrukcí

Mgr. Filip Trdla
filip.trdla@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226307