Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mezinárodní konference Forum 2000 se koná v Liberci ve středu 16. září

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 14. 09. 2015 11:26

Sdílet článek

19. ročník mezinárodní konference, kterou v roce 1996 založili prezident Václav Havel společně s japonským filantropem Yoheiem Sasakawou a nositelem Nobelovy ceny míru Eliem Wieselem, se koná v Liberci i v letošním roce. Ve velkém sále Krajské vědecké knihovny se uskuteční už tuto středu 16. září od 15:00 hodin.

Devatenáctá výroční konference Forum 2000 „Demokracie a vzdělání“ hledá odpovědi na stále naléhavější otázky současnosti. Vyčerpala se již demokracie? Získávají autoritářské režimy navrch? Nebo je snad liberální demokracie v rozporu s lidskou přirozeností a její udržení vyžaduje neutuchající úsilí? Může nám vzdělání pomoci udržovat a rozšiřovat demokratický prostor?
Do diskuze se zapojí řada významných osobností.

Nejinak tomu bude i v Liberci, kde se v diskusním panelu „Demokracie a vzdělání v měnícím se světě“ představí přední světová expertka na moderní trendy ve vzdělávání Austėja Landsbergienė z Litvy, občanský aktivista Jan Šolc a hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Posláním Fora 2000 je naplňovat odkaz Václava Havla prostřednictvím podpory demokratických hodnot a respektu k lidským právům, rozvoje občanské společnosti a posilování náboženské, kulturní a etnické tolerance. Vůdčím světovým osobnostem, myslitelům a odvážným jednotlivcům ze všech oblastí života poskytuje prostor, kde mohou tato zásadní témata sdílet a otevřeně o nich diskutovat.

Více informací na https://www.facebook.com/events/1001816729840353/.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky