Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mezinárodní visegradský fond přináší pro obce další možnosti získání peněz na projekty

Mgr. Langer Jiří

  • 25. 03. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7742|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Konference o možnostech využití programů Mezinárodního visegrádského fondu se uskutečnila minulý týden v sále Krajského úřadu LK v Liberci.  Jednání se zúčastnil Stanislav Eichler, hejtman Libereckého kraje, Vít Příkaský, náměstek hejtmana pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova, a prezentaci Mezinárodního visegrádského fondu přednesl René Kubášek, zástupce Mezinárodním visegrádském fondu.

„Tématem prezentace byla struktura a fungování IVF a možnosti využití grantových a stipendijních programů IVF v návaznosti na navýšení prostředků fondu od roku 2007 na 5 miliónů eur ročně,“ uvedl Vít Příkaský s tím, že vítá každou možnost rozšíření dotačních titulů por obce a města v našem regionu.

Jedním z účastníků byl i starosta Železného Brodu Václav Horáček.

„Tyto fondy mě zajímají jak další možnost financování našich projektů, zvláště když jsem tušil, že to mnoho mých kolegů - starostů nebude. Mám teď určitou výhodu,“ řekl železnobrodský starosta.

Mezinárodní visegrádský fond (IVF) je organizace založená v roce 2000 vládami zemí Visegrádské čtyřky (Česká republika, Maďarsko, Polsko, Slovensko), která prostřednictvím grantů a stipendijních programů podporuje každoročně stovky projektů především v oblasti kultury, vzdělání, vědy, podpory turistiky či výměny mládeže.

Více informací o poskytovaných grantech a stipendiích naleznete na stránkách http://www.msmt.cz/mezinarodni-vztahy/mezinarodni-visegradsky-fond, popř. na http://www.visegradfund.org/.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky