Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Milovníci koní se mají na co těšit

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 05. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6476|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Hned 3 zajímavé akce pro milovníky a příznivce koní se uskuteční v našem kraji na přelomu května a června.

„Snažíme se tak reagovat na trend posledních let – stále se zvyšující zájem o chov těchto ušlechtilých zvířat,“ přiblížil důvod zaměření na toto téma Tomáš Komrzý z resortu rozvoje venkova, zemědělství, životního prostředí a informatiky Libereckého kraje. Ten akce připravuje společně s Regionální agrární radou Libereckého kraje a řadou spolupracujících organizací.

            Jako první bude v sobotu 24. května od 13.00 hod. na Dvoře Borčice ve Všeni u Turnova připraven Den koní v Českém ráji. Na programu budou například ukázky parkuru a drezury, základy jízdy na koni či divácká soutěž o zajímavé ceny. „Cílem akce bude také seznámení široké veřejnosti s možnostmi poznávání krás Českého ráje ve spojení s jezdeckým sportem,“ přiblížil jeden z hlavních úkolů Komrzý.

            Již 4. ročník Krajského dne koně pod názvem Já mám koně proběhne o týden později v sobotu 31. května na městském stadionu v Lomnici nad Popelkou. Vedle slavnostního průvodu a přehlídky plemen koní budou na programu ukázky westernového ježdění či soutěž vozatajů. Chybět nebudou soutěže pro děti i dospělé. Chovatelé budou mít možnost nákupu potřebných pomůcek. „Koně jsou vedle sportu a hospodářské činnosti využíváni i při léčebných terapiích, na akci budou představeny i ukázky hipoterapie,“ doplnil program Komrzý.

            Třetí akce proběhne na druhém konci kraje nedaleko Doks o další týden později v sobotu 7. června. Den koní ve Vrchovanech bude zaměřen především na chov a využití plemene hafling v České republice. Na programu bude ale také regionální výstava malých plemen jako je shetland pony či fjordský kůň, proběhnou parkurové závody či přehlídka klisen českého teplokrevníka.

                                   

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky