Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mimořádným bodem programu jednání byla informace o aktuální situaci ohledně Státní vědecké knihovny

  • 06. 09. 2001 01:00

Sdílet článek

[id:56|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

Až na závěr skoro dvanáctihodinového včerejšího jednání Rady Libereckého kraje se dostal mimořádný bod programu jednání - informace o aktuální situaci ohledně Státní vědecké knihovny v Liberci. K tomuto bodu jednání byla radou kraje přizvána současná ředitelka SVK Mgr. Věra Vohlídalová. V současné době je v knihovně prováděna Finančním úřadem Liberec kontrola. Poslední kontrola probíhala při stavbě knihovny probíhala v roce 1997 ze strany Úřadu pro hospodářskou soutěž, jehož správní řízení trvalo skoro celý rok a skončilo v červenci 1997 a nenalezlo větších pochybení ze strany investora stavby - knihovny. Radní kraje včera jednomyslně vyjádřili stanovisko kraje, které kontrolu správnosti postupů investora stavby považuje za věcí ministerstva kultury a vyčká výsledků současného šetření Finančního úřadu v Liberci. "Pro kraj je nejdůležitější, aby stavba knihovny byla finančně vypořádána. Knihovna tady stojí, a jestliže existují pochybení ze strany investora, nechť jsou prokázána," tvrdí hejtman Libereckého kraje RNDr. Pavel Pavlík.
Zároveň s tímto bodem rada kraje jednala o výběrovém řízení na místo ředitele/ředitelky knihovny. Výběrové řízení nebylo dokončeno a bude prodlouženo z důvodu toho, že se nepřihlásili vhodní kandidáti, kteří by splňovali nároky na tento post. Současná ředitelka knihovny Mgr. Věra Vohlídalová odchází na vlastní žádost k 30.9.2001 do starobního důchodu. Rada kraje proto pověřila od 1.10.2001 na dobu neurčitou vedením knihovny s právem a povinnostmi statutárního zástupce Mgr. Dagmar Sýkorou, dlouholetou pracovnici knihovny a v současné době vedoucí oddělení katalogizace a správy fondu SVK.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky