Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ministerstvo školství letos podpoří sklářské školy v Libereckém kraji

Mgr. Langer Jiří

  • 06. 03. 2012 14:59

Sdílet článek

 

Ministerstvo školství, mládeže, tělovýchovy a sportu ČR poskytne v roce 2012 sklářským školám v Libereckém kraji podporu formou rozvojového programu Podpora regionálního školství Libereckého kraje v důsledku mimořádné koncentrace sklářských oborů.

Sdělili to na dnešní tiskové konferenci 1. náměstek ministra školství Ing. Ladislav Němec a náměstek hejtmana Libereckého kraje Radek Cikl (ČSSD).

„Ministerstvo školství slíbilo pomoci zachránit sklářské obory v Libereckém kraji a svému slibu dostojí. Rozhodli jsme se proto podpořit formou rozvojového programu praktickou část vzdělávání na sklářských školách v Novém Boru, Kamenickém Šenově a v Železném Brodu,“ uvedl 1. náměstek ministra školství.

 Podpory se tak v letošním roce dočkají všechny tři střední sklářské školy, které působí na území Libereckého kraje: Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská Kamenický Šenov, Vyšší odborná škola sklářská a Střední škola Nový Bor i Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská Železný Brod.

 „Domnívám se, že je vhodné tímto způsobem podpořit tradiční sklářské obory, které neodmyslitelně patří k našemu regionu. Liberecký kraj tak již nebude nucen v roce 2012 provádět další změny v síti uměleckoprůmyslových škol. Jsem přesvědčen, že jsme ve spolupráci s ministerstvem školství nalezli pro letošní rok vhodné řešení při zajištění podpory i dalšího fungování všech tří středních sklářských škol,“ prohlásil náměstek hejtmana LK.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky