Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ministryni Marksovou při návštěvě kraje zajímaly sociální služby i vyloučené lokality

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 25. 08. 2015 13:33

Sdílet článek

Liberecký kraj navštívila v pondělí ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová. Na pracovní cestě po kraji ji doprovázela náměstkyně hejtmana pro sociální resort Lenka Kadlecová. Společně s dalšími zahájila návštěvu prohlídkou Domova důchodců Pohoda v Turnově, v Tanvaldu se ministryně s náměstkyní sešly se starosty okolních obcí a v Jablonci nad Nisou ji pak čekala schůzka se zástupci neziskových organizací.

Na Turnovsku se ministryně seznámila s poskytováním sociálních služeb v této lokalitě. V debatě mimo jiné přišla na řadu i témata, jakými jsou rozložení financování sociálních služeb mezi stát, kraj, obec a zdravotní pojišťovny, sociální bydlení nebo nový zákon o Sociálně právní ochraně dětí.

„Další zastávkou se stalo město Tanvald, kde jsme se zaměřili na problematiku vyloučených lokalit, opětovně sociální bydlení a nezaměstnanost,“ uvedla Lenka Kadlecová.

Posledním místem, kam ministerská návštěva zavítala, byl Jablonec nad Nisou. „Využila jsem příležitosti poděkovat paní ministryni za významnou pomoc, kterou pro všechny představuje dofinancování sociálních služeb pro letošní rok. Více než dvaatřicet milionů, které poputují do Libereckého kraje, pro nás znamená ohromnou pomoc. I když ani tyto peníze nebudou stačit a budeme muset hledat prostředky ještě v krajském rozpočtu. Bez nich by organizace letošní rok nepřežily,“ zdůraznila Lenka Kadlecová. Kromě toho dodala, že je velmi ráda, že ministryně navštěvuje regiony a zařízení v nich. „Dokazuje, že jí zajímá skutečná situace a problémy jednotlivých organizací,“ doplnila náměstkyně.

Cesty se společně s ministryní zúčastnili i poslanci Parlamentu ČR Pavel Ploc a Jana Pastuchová, senátor Jaroslav Zeman, nebo zastupující ředitelka Úřadu práce ČR Kateřina Sadílková. Během návštěvy se setkali s vedením navštívených měst a obcí v regionu. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky