Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Místní akční skupiny chystají velké setkání. Bude příští rok v Harrachově

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 14. 12. 2023 10:24
  • Rozvoj
  • Sociální

Sdílet článek

Na dvoudenním výjezdním jednání v Harrachově se koncem listopadu setkaly v Harachově díky podpoře Libereckého kraje místní akční skupiny. Právě v tomto krkonošském středisku, konkrétně v hotelu Sklář a Kulturním centru, se příští rok bude konat celostátní setkání LEADERFest, jehož organizátorem je místní akční skupina Rozvoj Tanvaldska a spolupracovat na něm budou všechny tyto skupiny z Libereckého kraje. Aktuální informace budou od začátku roku 2024 k vidění na webu https://www.leaderfest.cz/.

„Přislíbena je také pomoc ze strany Libereckého kraje, konkrétně projektu Liberecký kraj sobě, protože podpora místní produkce je jedním z témat, které místní akční skupiny řeší, a zároveň prostředkem, kterým je možné přitažlivě a lákavě náš region představovat,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Účastníky akce, která se koná počtrnácté, jsou zástupci místních akčních skupin z celé České republiky, ministerstev a řídicích orgánů programů souvisejících s rozvojem venkova, péčí o životní prostředí, zemědělstvím a podnikáním na venkově, ale i sociální prací a s komunitní a udržitelnou energetikou. Do Harrachova tak začátkem června zavítá celý venkov České republiky.

„V Libereckém kraji se LEADERFest bude konat poprvé, a proto jsme za místní akční skupiny rádi, že záštitu přislíbil pan hejtman, radní pro regionální rozvoj i radní pro životní prostředí a zemědělství,“ sdělila Jitka Doubnerová, zástupce krajské sítě místnch akčních skupin Libereckého kraje. 

Na programu třídenního setkání budou jako obvykle exkurze, workshopy a společenské večery. V Libereckém kraji se však účastníci mohou těšit i na některé novinky a překvapení. „Setkání přímo na místě plánovaného LEADERFestu pomohlo představit si jednotlivé aktivity konkrétně a vytvořit vizi velké akce, na kterou se těšíme už dnes a na které budeme napřesrok intenzivně spolupracovat,“ doplnil Jiří Ulvr.

Další program krajského setkání místních akčních skupin se týkal podpory projektů z Operačního programu Životní prostředí. Krajské setkání schválilo dva projekty komplexních úsporných opatření na veřejných budovách. Objekty v Kruhu (MAS Přiďte pobejt!) a v Jindřichovicích pod Smrkem (MAS Frýdlantsko) by měly podstatně snížit spotřebu energie na provoz a vyčerpat dotaci dostupnou pro Liberecký kraj – zhruba 13,8 milionu korun.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky