Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let v klasickém lyžování startuje

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 01. 2013 12:20

Sdílet článek

 

Poslední tisková konference před Mistrovstvím světa juniorů a závodníků do 23 let v klasickém lyžování v Liberci (20. – 27. 1. 2013) se uskuteční ve středu 16. ledna 2013 od 10 hodin v Pop Art Caffé (Zámečnická 658) v Liberci.

Tiskové konference se zúčastní:

Zuzana Kocumová, náměstkyně hejtmana Libereckého kraje a juniorská mistryně světa

   v roce 1999 v běhu na lyžích

Petr Graclík, generální sekretář Svazu lyžařů České republiky
Oto Linhart, výkonný ředitel organizačního výboru MSJ  

Ivo Gréger, sportovní ředitel organizačního výboru MSJ                
Michaela Doleželová, česká reprezentantka ve skoku na lyžích                                        

Jaroslav Šimek, trenér české juniorské reprezentace ve skoku na lyžích

Vrcholná mezinárodní soutěž juniorských lyžařů v disciplínách klasického lyžování (běh na lyžích, skok na lyžích, severská kombinace) a v kategorii do 23 let v běhu na lyžích se uskuteční v Rekreačním a sportovním areálu Vesec, skokanské pak ve Skokanském areálu Ještěd.

Organizační výbor juniorského lyžařského šampionátu v Liberci stále přijímá přihlášky s počty účastníků na tuto vrcholnou akci. Ještě v polovině prosince bylo zaznamenáno 950 přihlášek (z toho 605 závodníků a 345 členů doprovodného týmu), na začátku ledna jejich počet vzrostl na 1 014 účastníků – 643 sportovců a 371 členů doprovodu.

„Z velké většiny už máme počty téměř zkompletované, v těchto dnech komunikujeme se sportovními výpravami už jen z důvodu upřesnění počtu závodníků podle jednotlivých disciplín. Je tak možné, že celkový počet účastníků na MSJ 2013 se ještě mírně upraví,“ poznamenala Vanda Šulcová, generální sekretářka organizačního výboru MSJ 2013.

V sázce bude jednadvacet sad medailí (patnáct juniorských a šest pro účastníky do 23 let). V průběhu MSJ 2013 se uskuteční 5 závodů v běhu na lyžích, 3 závody v skocích na lyžích, 3 závody v severské kombinaci.

Náklady na uspořádání MSJ 2013 byly ze strany Svazu lyžařů ČR vyčísleny na 22 mil. Kč. Na finančním zajištění se bude podílet Svaz lyžařů ČR a Liberecký kraj. Finanční prostředky ze strany Libereckého kraje, které schválilo předchozí zastupitelstvo, budou poskytnuty ve výši 12 mil. Kč ve formě účelové neinvestiční dotace, jejímž příjemcem je Svaz lyžařů ČR.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky