Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mladé naděje TJ Bižuterie Jablonec uspěly na neoficiálním mistrovství světa žáků v akrobatickém lyžování

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 24. 03. 2016 14:39
  • Školství

Sdílet článek

První místo v silné konkurenci vybojovala mladší žákyně Diana Cholenská z TJ Bižutérie Jablonec, a to před závodnicemi Itálie a Ruska. V mladších žácích Matěj Raška taktéž z TJ Bižutérie Jablonec obsadil třetí místo. Zlatou a stříbrnou medaili si v této kategorii odvezla Austrálie a Rusko.

„Úspěch žákovské skicrossové reprezentace potvrzuje trend s prosazení českého skicrossu v mezinárodním povědomí. Po ukončené závodní kariéře Tomáše Krause přichází nová generace mladých závodníků s úspěchy na Zimní olympiádě mládeže a nyní i na neoficiálním MS žáků,“ říká Martin Lomský, trenér žákovské skicrossové reprezentace.

Mezinárodní závody Trofeo Topolino Snowboard & Freestyle Ski 2016 se konaly ve dnech 16. - 19. března v Italské Folgarii a v oblasti akrobatického lyžování se jednalo o v pořadí první ročník. „Tyto závody mají dlouhou tradici a jsou každoročně setkáním výběru žákovských družstev z celého světa. Soutěže v alpském lyžování se letos poprvé rozšířily o i dynamicky se rozvíjející skicross,“ vysvětluje Lomský.

V pořadí národů v akrobatickém lyžování obsadil český tým šesté místo, a to neměla Česká republika zastoupení v druhé freestylové disciplíně - slopestylu.

Skicross je olympijskou rychlostní lyžařskou disciplínou ve které soutěží vždy současně čtyři lyžaři na jedné trati. Trať se může podobat obřímu slalomu, ve kterém jsou vloženy překážky jakou např. terénní vlny, klopené zatáčky a malé i velké skoky.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky