Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mladý malíř Jan Harant vystavuje unikátní portréty ve foyer LK

Mgr. Langer Jiří

  • 06. 01. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7311|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

První velkou výstavu nazvanou Lidé v mém životě umožnil uspořádat Liberecký kraj mladému, pětadvacetiletému  malíři Janu Harantovi z Liberce. Autor sestavil sérii 25 portrétů svých kamarádů, rodinných příslušníků, přátel a známých, a představil ji na včerejší vernisáži ve výstavní hale v přízemí budovy LK v Liberci.

Na všech portrétech jsou konkrétní lidí z mého okolí, včetně mé matky Dagmar. Akrylové obrazy jsem maloval na plátno podle fotografií, které jsem měl před sebou na monitoru počítače. Chtěl jsem dobře vystihnout jejich charakter podle barevnosti a tvaru obličeje,“ řekl Jan Harant, který se narodil ve Frýdlantě, ale žije a tvoří v Liberci. Absolvent SUPŠ v Jablonci n. N. se v budoucnosti hodlá  věnovat portrétům a také aktům. O modelky zřejmě nebude mít nouzi, neboť některé dívky se mu po zhlédnutí výstavy hlásily jako „předlohy“. 

Výstava potrvá do 30. ledna vždy od pondělí do čtvrtka od 8 do 18 hodin a v pátek od 8 do 16 hodin. Expozici autor obmění v polovině výstavní doby.

„Vernisáže nejmladšího umělce, který zatím v průběhu uplynulého roku ve vestibulu budovy Libereckého kraje vystavoval, se zúčastnila téměř stovka, převážně mladých návštěvníků,“ upozornil mluvčí Libereckého kraje Jiří Langer. (s využitím Mediafax)



Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky