Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Monumentální Carmina Burana zakončí festival Lípa Musica

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 19. 11. 2015 15:50
  • Školství

Sdílet článek

Mezinárodní hudební festival Lípa Musica, jehož 14. ročník se blíží ke svému závěru, vyvrcholí v sobotu 21. listopadu. Příznivci vážné hudby a nejen oni se mohou těšit na ojedinělé provedení kantáty Carmina Burana německého skladatele Carla Orffa, v mezinárodním obsazení. Mimořádný zážitek si užijí v Městském divadle v Novém Boru od 19.00 hodin.

Slavnostní uvedení mistrovského díla si nenechá ujít ani hejtman Libereckého kraje Martin Půta a Alena Losová, radní pro školství.  

V sólových výstupech se představí sopranistka Olga Jelínková, dále tenorista Tomáš Kořínek a barytonista Ivan Kusnjer. Sborové party budou společně interpretovat spojené sbory Marktkirche Wiesbaden a Rastislav Blansko, hudební doprovod obstará Filharmonie Hradec Králové. Hudebníky i pěvce bude řídit Thomas J. Frank.    

Kompletně vyprodaný koncert uzavře letošní ročník festivalu, který nabídl 23 projektů na 16 místech Libereckého a Ústeckého kraje včetně saského příhraničí a přilákal podle prvních odhadů rekordní více jak čtyři tisíce návštěvníků.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky