Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Most přes Jizeru v Železném Brodě je opět otevřen

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 14. 10. 2015 15:07
  • Doprava

Sdílet článek

Po více než půlroční rekonstrukci začal v pátek 16. října řidičům sloužit nový most přes řeku Jizeru v Železném Brodě. Provoz byl obnoven v režimu předčasného užívání a bude prozatím sloužit pouze pro automobilovou a autobusovou dopravu. Uzávěra a objízdné trasy pro nákladní dopravu platí i nadále.

 

Stavební práce v Železném Brodě ještě ovšem nekončí. Obě nábřeží, Jiráskovo i Obránců míru, v úseku od Malého náměstí k mostu budou nadále uzavřena. Otevření pro veškerou, tedy i nákladní dopravu, proběhne do konce října 2015. V sobotu 17. 10. byly zahájeny práce na demontáži provizorního mostu, a ten proto bude pro dopravu uzavřen. Autobusová doprava dle původních jízdních řádů zahájila běžný provoz od soboty 17. 10., od půlnoci.

 

Příští čtvrtek-pátek bude částečně omezen provoz kvůli frézování a pokládce předpolí mostu u Jiráskova nábřeží (semilská strana mostu) – semaforová souprava. V tomto termínu pravděpodobně proběhne pokládka na městských komunikacích (to závisí na dokončení přípravy – obruby – městem. Motoristé musí ještě v následujících dnech počítat s omezením kvůli pokládce asfaltu v křižovatce za mostem směrem k autobusovému nádraží.

 

Původní most, jedna z nejvíce vytížených komunikací na Jablonecku, byl po více jak 70 letech v havarijním stavu, na kterém se podepsala i velká voda. Jeho rekonstrukce výrazně zkomplikovala dopravu ve městě. V souvislosti se spuštěním provozu dojde ke změnám ve veřejné dopravě, více na webu: http://www.iidol.cz/aktuality/710:ukonceni-uzavirky-mostu-v-zeleznem-brode.html.

 

Stavba přišla na více než 24 mil. Kč a Liberecký kraj na ni získal dotaci z Evropské unie.

 

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky