Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Možnost získání dotace pro zateplování rodinných a bytových domů !

Ing. Vrzáčková Petra

  • 10. 03. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7644|autor:Ing. Vrzáčková Petra|email:petra.vrzackova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 578|mobil:|aktualizace:]

Ministerstvo životního prostředí a Státní fond životního prostředí ČR připravuje rozsahem unikátní dotační program pro domácnosti.

V jeho rámci bude podporováno kvalitní zateplování rodinných domů a bytových domů nepanelové technologie.

Do podporovaných subjektů by měli spadat fyzické osoby, bytová družstva, sdružení vlastníků, města a obce a podnikatelé.

Předpokládané oficiální vyhlášení je naplánováno na duben 2009.

Nově připravovaný program bude financován z prodeje tzv. emisních kreditů v mezinárodním obchodování podle Kjótského protokolu.

„V minulosti byly dotace směřovány především na panelové domy. Nově připravovaný dotační titul bude kromě jiného zaměřen na kvalitní zateplování rodinných a bytových domů, což může být pro mnohé domácnosti velkým přínosem.“ řekl Vít Příkaský, náměstek hejtmana Libereckého kraje.

Dotační titul je realizován v rámci národního dotačního programu podpory obnovitelných zdrojů a úspor energie pro rodinné a bytové domy.

Naváže na stávající program, v jehož rámci jsou podporovány výměny kotlů na uhlí za vytápění obnovitelnými zdroji a instalace solárních kolektorů na ohřev vody.

Jedná se především o náhradu kotlů na uhlí za nízkoemisní zdroje na biomasu, nebo účinná tepelná čerpadla. Za určitých předpokladů jsou poskytovány také dotace na zdroje na biomasu a tepelná čerpadla v novostavbách. Dále se podpora týká instalace solárně-termických kolektorů na přitápění a/nebo celoroční ohřev teplé vody.

„ V současné chvíli mohou o tuto stávající dotaci lidé žádat už jen do konce března. Poté naváže na již zmiňovaný nový program pro zateplování rodinných a bytových domů .“ řekl Vít Příkaský, náměstek hejtmana Libereckého kraje.

Zveřejnění podrobných podmínek podpory (včetně výše dotací) se předpokládá v průběhu tohoto měsíce.

Již nyní se můžete na této webové adrese podívat na základní informace, které byly k nově připravovanému programu dosud vydány.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky