Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mrkvička – ekologická výchova v mateřských školách

Futerová Linda

  • 25. 05. 2004 00:00

Sdílet článek

[id:1941|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Resort životního prostředí a zemědělství Libereckého kraje připravuje ve spolupráci se Společností pro Lužické hory projekt pod názvem MRKVIČKA, jehož cílem je podpora ekologické výchovy v mateřských školách Libereckého kraje. Jedná se o obdobu celorepublikového projektu MRKEV (Metodika realizace komplexní ekologické výchovy), který je určen základním a středním školám. Jeho vznik byl inicializován především velkou poptávkou pedagogů mateřských škol po vzdělávacích materiálech a příležitostech k vzdělávání a výměně zkušeností v oblasti ekologické výchovy.

Hlavním cílem projektu je pomoci mateřským školám vytvořit vhodné podmínky pro zavedení či zkvalitnění ekologické výchovy, a to zejména předáváním informací v rámci seminářů s odborníky, poskytnutím materiálů pro ekologickou výchovu a v neposlední řadě i zprostředkováním vzájemné komunikace mezi mateřskými školami. Součástí projektu budou i exkurze do středisek ekologické výchovy i mateřských škol, kde ekologická výchova již probíhá.

Jsme si vědomi zásadního významu výchovy v mateřských školách pro formování vztahu dětí k životnímu prostředí. Naším cílem je připravit vhodné podmínky pro vzájemnou výměnu zkušeností mezi pedagogy praktikujícími ekologickou výchovu delší dobu a začátečníky v oboru,“ zdůvodnil realizaci projektu radní pro životní prostředí a zemědělství Libereckého kraje Radim Zika. Také dodal, že v nejbližších dnech budou osloveny všechny mateřské školy Libereckého kraje s podrobnými informacemi, a  doufá, že nabízenou podporu školy přijmou a do projektu se většina z nich zapojí.

Celý projekt, který vychází z Koncepce ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty Libereckého kraje, je hrazen z rozpočtu Libereckého kraje a pro mateřské školy je zcela bezplatný.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky