Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Muzeum v České Lípě pořádá jubilejní vánoční trhy, koncert Štěpána Raka a čekání se na Ježíška

  • 26. 11. 2009 18:18

Sdílet článek

 

Jubilejní 20. vánoční trhy začínají ve Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě  4. prosince ve 13 hodin a skončí ve středu 9. 12. v 18 hodin.

„Letošní jubilejní ročník nabídne opět rozmanité výrobky tradičních řemesel. Bude možné si například vybrat vánoční stromeček i kapra,“ říká Jana Jakubská z propagačního oddělení muzea

V Biberově síni proběhne řada koncertů dětí i profesionálů a v sobotu 5. 12. od 15 hodin  na stejném místě začne Mikulášská nadílka.

„Vánoční atmosféru navodí koledy i všudypřítomná vůně jehličí, perníčků nebo medoviny. Kromě nákupů budete mít možnost sledovat při práci kováře a řada prodejců bude předvádět i tradiční výrobu,“ zve Jana Jakubská

V pátek 18. 12. od 17 hodin se uskuteční každým rokem očekávaný koncert Štěpána Raka a jeho hostů, letos předvede své kytarové umění už potřinácté. Předprodej vstupenek je ve vrátnici muzea.

Další akce Čekání na Ježíška se koná 23. 12. od 9-12 a 13-17 hod.

„V celém muzeu budou rozmístěné různé výtvarné tvůrčí dílničky. Návštěvníci si mohou zkusit upéct cukroví, vyrobit si ořechové medvídky či andílky z kukuřičného šustí, ale i různé ozdoby na stromeček nebo svíčky z vosku. K Vánocům patří také pouštění lodiček z oříšků a zkusíme vyrobit i co nejdelší papírový řetěz, na který můžete napsat své jméno či přání. Nebude chybět ani drátkování, vyrábění Ježíška z papíru a mnoho dalšího,“ láká Jana Jakubská.

Tuto akci pořádá Vlastivědné muzeum a galerie  a ekoporadna ORSEJ jako poděkování občanům za jejich celoroční zájem. Akce je spolufinancována Libereckým krajem. Vstupné je 20,- Kč, děti polovic.

Otevírací doba:

Pátek 13–18.00, sobota 9-12 a 13-19.00, neděle 10-12 a 13-17.00, pondělí 13-18.00, úterý 13-18.00 a středa 13-18.00

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky