Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Muzeum v České Lípě představí své tajnosti v rámci Muzejní noci

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 27. 05. 2019 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Zavítat za překvapením lze v sobotu 8. června na již šestnáctou Muzejní noc ve Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě. Muzeum se touto akcí tradičně zapojuje do celorepublikového Festivalu muzejních nocí pořádaného Asociací muzeí a galerií České republiky.

I letos pořadatelé pro návštěvníky uchystali večerní prohlídku expozic a výstavních prostor. Zároveň budete moci nahlédnout pod ruce odborných pracovníků, kteří na několika stanovištích představí svoji práci a hlavně nabídnou zajímavosti a tajnosti ze svých depozitářů.

„Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě pořádá tradičně Muzejní noc v jiný termín, než je běžné. Je to výhoda pro návštěvníky, protože mohou svůj zájem namířit právě jen do expozic jednoho muzea a budou mít tak víc času využít celé nabídky, kterou muzeum poskytuje,“ poznamenala Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Účastníky Muzejní noci ale čeká mnoho dalších zajímavostí. Ve spolupráci s divadlem HRAjeto se dočkají mimořádného oživení stálé expozice, což nabídne zajímavé zážitky nejen pro děti, ale i dospělé. V galerii bude k vidění od 21 hodin pohádkové představení. Nebudou chybět tvůrčí dílny pro děti, malování na obličej, ale také prodej řemeslných výrobků
a pestré občerstvení.   

Během večera se představí několik dalších profesionálních i neprofesionálních souborů a umělců. V klášterní zahradě se bude možno těšit na taneční představení pražské skupiny Siderea.

„Zazní také hudba skupiny Time Reborn a celým večerem budou provázet různá vystoupení žáků českolipské Základní umělecké školy, která je již tradičním partnerem muzejní noci,“ dodal Zdeněk Vitáček, ředitel Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě.

Do tmy zahalenou klášterní zahradu pak v závěru rozzáří poprvé světelná UV show v amfiteátru muzea a celý muzejní večer završí od 23.00 vystoupení Jazzové farmy z domácí Základní umělecké školy. Platná vstupenka z muzejní noci večer odemkne i Šatlavu – archeologické muzeum Českolipska.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky