Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Myslivci besedovali se zemědělci o ochraně plodin před černou zvěří

Mgr. Langer Jiří

  • 08. 02. 2010 17:06
  • Rozvoj

Sdílet článek

  

„Jak na ně,“ tak se jmenovala beseda o černé zvěři. Celou tuto akci uspořádalo myslivecké sdružení Kavkázsko v Libštátě 30.ledna 2010. Uskutečnila se velmi zajímavá diskuse, na kterou libštátští myslivci pozvali členy mysliveckých sdružení z Nové Vsi, Košťálova, Staré Paky, Horní Branné a další. Sešlo se na 50 účastníků. Přizváni byli také zástupci zemědělských družstev a soukromně hospodařících zemědělců z Kruhu, Roztok, Košťálova a Libštátu. Celého jednání se zúčastnil radní pro zemědělství a životního prostředí Libereckého kraje   Jaroslav Podzimek.

„Jednalo se i zejména o ochraně zemědělských plodin, luk a pastvin  před černou zvěří, jež každoročně způsobuje zemědělcům značné škody,“ informoval krajský radní.

Všechny pozvané seznámil s biologií černé zvěře Tomáš Lhota, s lovem černé zvěře Miloš Hvězda. Přítel Zdeněk Novák z Agro Bílá jako agronom hovořil o černé zvěři, o praktických ukázkách a přidal i zajímavé postřehy.

„Promítaly se také zajímavé názorné diapozitivy a hovořilo o nutnosti dobré spolupráce mezi myslivci a zemědělci,“ uvedl za organizátory setkání Miloš Hvězda s tím, že diskuze přinesla velmi přínosné podněty.

.Krajský radní mimo jiné zdůraznil, že již počátkem roku 2009 vyzval zástupce mysliveckých sdružení k společnému jednání se zemědělci, ať už na krajské či okresní úrovni.

„Je třeba si co nejdříve předat konkrétní informace, jak se těchto škod co nejvíce vyvarovat a zabránit tak i případným soudním sporům,“ zdůraznil Jaroslav Podzimek.  

Všichni účastníci se shodli na tom, že akce splnila své poslání a byla přínosem pro všechny zúčastněné.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky