Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Myslivci se na konferenci věnovali aktuálním otázkám

Mgr. Langer Jiří

  • 11. 06. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8257|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Letošní Myslivecká konference se konala 6. 6. 2009 v budově Krajského úřadu Libereckého kraje. Po slavnostním zahájení, za zvuku lesních rohů, uvítal účastníky Ing. Jaroslav Podzimek, člen Rady LK, pověřený vedením resortu životního prostředí a zemědělství.

Následovalo tradiční vystoupení Josefa Krále, ředitele Krajské veterinární správy v Liberci. Podal aktuální informace a apeloval zejména na potřebu zvýšení podílu vyšetření ulovené černé zvěře na

prasečí mor. Dále vystoupil Ing. Ježek z Výzkumného ústavu lesního hospodářství a myslivosti, který rozšířil poznatky přítomných o vnitrodruhových a mezidruhových komunikacích mezi zvířaty.

„Nosným tématem konference pak byly praktické ukázky vábení zvěře ze strany zkušených odborníků Václava Svobody a Jiřího Hrdličky. Jejich vystoupení se setkalo s velkým ohlasem účastníků a přednášející odpovídali na mnoho dotazů.  I proto hodnotím  letošní mysliveckou konferenci  po všech stránkách jako velmi zdařilou,“ řekl Jaroslav Podzimek.

Součástí konference byla možnost koupě vábniček nebo vyzkoušení či případná oprava vábniček donesených jednotlivými myslivci.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky