Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na Dny kulturního dědictví lze získat od kraje dotaci

Mgr. Langer Jiří

  • 17. 03. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7686|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Výzva k předkládání žádostí o účelovou dotaci z rozpočtu Libereckého kraje na pořádání doprovodných akcí konaných u příležitosti Dnů evropského dědictví 2009 byla zveřejněna a platí od 16. března  2009. Letošní národní téma nese název Památky měřené časem.

Účelová dotace musí být využita na doprovodné akce kulturního, vzdělávacího, společenského nebo podobného charakteru a může z rozpočtu Libereckého kraje dosáhnout výše až 15.000, - Kč, maximálně však 50 % doložených celkových nákladů na doprovodnou akci. Uzávěrka příjmu žádostí je dne 24. dubna 2009.

Dny evropského dědictví (European Heritage Days, dále EHD) se letos uskutečnéí ve dnech 16- . 20. září a jako každý tok otevírají nejširší veřejnosti brány nejzajímavějších památek, budov, objektů a prostor, včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné. 
Jejich cílem je hledání cest ke kořenům naší, evropské i světové civilizace. Proto jsou v rámci EHD pořádány nejrůznější doprovodné akce - přednášky, koncerty, městské slavnosti, ale i soutěže a další kulturní programy. Proto jednotlivé země nebo i města vyhlašují svá národní témata, jejichž prostřednictvím obracejí pozornost organizátorů i návštěvníků na různorodé fenomény přírodního a kulturního dědictví. Hledání identity jedince žijícího v 21. století, ve stále více se globalizujícím světě - to je to, čemu EHD přispívají, a proto se těší stále vzrůstající oblibě a většímu zájmu.  
          Oficiální národní zahájení Dnů evropského dědictví se letos uskuteční ve Šternberku, který usiluje o titul Historické město roku.

Postup k podávání žádostí, obecné podmínky a podrobnosti k výzvě naleznete na adrese http://kultura.kraj-lbc.cz/page4306

Případné dotazy Vám zodpoví Markéta Ščerbáková, telefon: 485 226 650 nebo e-mail: marketa.scerbakova@kraj-lbc.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky