Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Na HAPPY WEEKENDu se do Tanvaldu a Harrachova jezdilo historickou Karosou zdarma

13. 06. 2012

 

Liberecký kraj o uplynulém víkendu podpořil akci HAPPY WEEKEND – HARRACHOV ZA POLOVINU. V sobotu 9. 6. byl nejenže vypraven na trati Tanvald – Harrachov zvláštní historický vlak, ale pod patronací libereckého Boveraclubu byl zajištěn
přípoj v podobě historického autobusu.

Nová, do původního stavu opravena Karosa B732, zajistila přepravu zájemců z Liberce a Jablonce n. N. do Tanvaldu a navíc přípoj z nádraží v Harrachově na Mýtinách do města (ke sklárně a do centra). Jak ve vlaku, tak i v autobusu bylo jízdné zcela zdarma!

„Zájem o svezení historickým autobusem byl jak ze zastávek po trase mezi Libercem a Tanvaldem, tak především o přípoj od zvláštního vlaku od nádraží v harrachovských Mýtinách do centra města Harrachova. To již obsazenost připomínala dopravní špičku v liberecké MHD a musel nám vypomoci i místní Harrabus,“ pochvaloval si řidič veterána Stanislav Matějka.

„Ani manipulační přejezd autobusu z Tanvaldu do Harrachova nakonec nevyšel naprázdno, náš autobus operativně zaskočil při nehodě jiného autobusu u křižovatky Na Mýtě na zajistil tak náhradní spojení do několik kilometrů vzdáleného Harrachova,“ doplnil s tím, že cestující tak nemuseli dlouze čekat na jiný náhradní autobus.

V odpoledních hodinách pak stará dobrá městská Karosa zajistila po 15. hodině sezení jak ke zvláštnímu, tak i jednomu pravidelnému vlaku (u kterého nejede na Mýtiny obvyklý Harrabus). I v těchto spojích bylo naplněna kapacita spokojenými návštěvníky z velmi zajímavé akce pořádané Městem Harrachov pod osobním dohledem starostky města Evy Zbrojové.

Liberecký kraj těší, a proto podporuje, aktivity v oblasti cestovního ruchu, které probíhají i méně obvyklými formami, jako bylo právě vypravení zvláštního vlaku a autobusu pro návštěvníky harrachovského Happy víkendu,“ řekl náměstek hejtmana pro resort dopravy Martin Sepp. Dodal, že v rámci nově se rozvíjející spolupráce s libereckým Boveraclubem se podařilo dohodnout i další využití stylového historického autobusu, např. na blížících se Krajských slavnostech LK (22. 6.) a rozloučení se školním rokem na libereckém letišti (23. 6.).

 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588