Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na kraji se dětem rozdávaly vánoční dárky

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 18. 12. 2015 14:07
  • Školství

Sdílet článek

Smích, rozzářené oči a zvědavost doprovázely předání dárků dětem z dětských domovů. Právě pro ně Liberecký kraj uspořádal již podruhé vánoční akci Strom splněných přání a ve středu 16. prosince vyvrcholila, když si pro dárky na krajský úřad přijely. Přání dětem splnili radní, zastupitelé a zaměstnanci úřadu.

Do druhého ročníku byly zapojeny čtyři dětské domovy z Libereckého kraje – z Krompachu, České Lípy, Jablonného v Podještědí a Frýdlantu. Jejich dopravu na krajský úřad a zpět zajistila společnost BusLine a.s., která je jednou ze společností provozující na území Libereckého kraje veřejnou autobusovou dopravu.

„Po loňském velmi vydařeném prvním ročníku, kdy jsme radost dětem dělali z dětských domovů v Semilech, Dubé Deštné a Jablonce nad Nisou, jsme se rozhodli akci uspořádat znovu. A aby to bylo spravedlivé, zapojili jsme zbývající čtyři, které zřizuje Liberecký kraj. Celkem 134 dětí nám prostřednictvím ředitelů poslalo svá přání a žádné nezůstalo nevyplněné,“ říká radní Alena Losová s tím, že ti mladší si pod stromečkem přáli většinou najít hračky, omalovánky, knížky a starší sportovní vybavení, kosmetiku, ale i praktické věci od žehličky po ručníky nebo sadu šroubováků.

Ještě před tím než si děti odvezly koše plné dárků, užily si společně s dospělými připravený program. Obrovský úspěch sklidilo vystoupení jednoho z nejlepších českých kouzelníků Magica Alexe, který nejen předvedl zábavné a napínavé triky, ale přítomné i do světa kouzel aktivně zapojil. Jedno z nejtvrdších bojových umění zase předvedl mladý talentovaný liberecký karatista Matěj Říha a pozdravit děti a popřát jim hezké svátky přišel i motocyklový jezdec Milan Engler. Svým vystoupením všechny překvapili také radní Alena Losová a Petr Tulpa, kteří zahráli a zazpívali dvě písničky.

„Troufnu si říci, že se z této akce stane tradiční záležitost. Všichni přítomní a zejména děti, pro které jsme akci zorganizovali, si předvánoční a velice příjemné odpoledne užili,“ uvádí ředitel krajského úřadu René Havlík.

Na oplátku si svá představení připravily i samotné děti. Převedly se mažoretky z Krompachu, čardáš zatančila děvčata a pohádku sehrály děti z Jablonného v Podještědí a vánoční koledy zazpívaly děti z Frýdlantu a České Lípy. 

„Potěšil mě mimořádný zájem a snaha zapojit se do našeho Stromu splněných přání. Pro všechny z nás je jistě největší odměnou radost a rozzářené dětské oči,“ dodává hejtman Libereckého kraje, který se akce se svými kolegy radními zúčastnil.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky